Aquest 22 de novembre ha tingut lloc el XIII Fòrum Empresarial que duia per títol: La sostenibilitat: l’actual repte de la indústria. Amb la benvinguda de l’alcaldessa Belén García es va iniciar el programa de la jornada que començar amb el lliurament d’un reconeixement a diverses empreses que després de passar pel servei d’emprenedoria han començat la seva activitat econòmica i estan instal·lades als vivers municipals.

Després d’aquest acte la M. Eugència Bailach, del Col·legi d’Economistes de Catalunya, va plantejar la seva intervenció sobre sostenibilitat des d’un punt de vista pròpiament econòmic.  En ella ens va explicar, entre altre, com els bancs reorientaran en un futur no gaire llunyà per indicació i obligació d’Europa els fluxos de capital per les empreses (crèdits i prèstecs) cap a inversions sostenibles.

Seguidament el Xavier Falcon, president de l’Associació Empresarial Fontsanta, va intervenir per engrescar als i les assistents en la instal·lació de cobertes fotovoltaiques com a inversió que revaloritza naus i locals industrials.

Finalment, l’Héctor Loriente de la consultora Cefiner, encarregada de l’estudi sobre la potencialitat fotovoltaica del PAE Fontsanta, va explicar que si es cobrissin totes les cobertes del polígon l’energia generada podria ser consumida íntegrament pel conjunt d’indústria allà ubicades. Així mateix la reducció d’emissions estimada seria de 11.821 tCO2 el que suposaria el 16,8% de les emissions a complir per SJD pel 2030.

Per concloure, la regidora de promoció econòmica i ocupació Míriam Espert es va dirigir a la cinquantena d’assistents per expressar el compromís de l’ajuntament per ajudar al teixit empresarial i industrial en aquest camí cap a la sostenibilitat.

M_Eugènia_Bailach_Presentació Economia i sostenibilitat 22 novembre St. Joan Despí.

Presentació_Fòrum_Empresarial_Estudi_FV_CE_Sant_Joan_Despí

Entradas Relacionadas
Work Experience

Des del dia 4 fins al 13 de maig s’obre la convocatòria per a la contractació d’una quarantena de joves durant l’estiu en dos programes ocupacionals Read more

Work Experience

Des del dia 4 fins al 13 de maig s'obre la convocatòria per a la contractació d'una quarantena de joves durant l’estiu en dos Read more

Trencar la bretxa digital

Un equip de gent jove recorre aquest estiu els carrers i places de Sant Joan Despí per ensenyar a la gent gran de la ciutat a utilitzar el telèfon Read more

TORNA EL FESTIVAL 48h OPEN HOUSE BCN A SANT JOAN DESPÍ.

, dots: true, dotsSpeed: 1200, rtl: false, }); });
Idiomas