OCUPACIÓ

Promoció Econòmica de Sant Joan Despí

Club de feina

Borsa de Treball

Programes

Acord Social

Ocupació

Treballem amb l’objectiu de millorar la ocupabilitat i possibilitar l’accés al mercat laboral dels ciutadans i ciutadanes, pensant en donar suport individual a cada persona per tal que tothom assoleixi l’autonomia necessària per fer front al seu futur. Per aconseguir-ho, a banda del propi servei d’intermediació laboral, s’ofereixen projectes i programes puntuals pensats per a col·lectius de persones amb dificultats específiques comunes.

Club de feina

El club de feina és un espai obert i dinàmic que esdevé un espai de trobada entre els usuaris i les usuàries i Promoció Econòmica.

S’hi poden trobar materials i recursos adients per a iniciar un procés de recerca activa d’ocupació, amb l’objectiu que l’usuari esdevingui autònom en la definició del seu itinerari personal.

Aquest espai disposa de personal tècnic que elabora i actualitza els materials, dinamitza l’espai, i ofereix informació i assessorament als usuaris segons les necessitats de les persones.

 

L’horari d’atenció del club de feina és:

 • Dilluns i divendres de 9.00 a 13.30 hores. (dilluns de 10:15 a 13:30)
 • Dimecres de 9.00 a 13.30 hores i de 16.30 a 19.00 hores.
 • Tardes de juny, juliol, agost i setembre el club de feina romandrà tancat.

Actualment degut a la Covid-19 es realitzaran els assessoraments online. Truca al 934 808 050 i demana la teva cita!

Espai d’assessorament

L’espai d’assessorament està destinat a tots els usuaris del Club de Feina. Es tracta d’un espai de guia i recolzament en el procés de recerca de feina ofert per l’equip tècnic.

És un espai dinàmic que es basa en una atenció individualitzada per a cada usuari, que té en compte les necessitats de la persona i en quin punt es troba del procés de recerca de feina

Podem donar-te suport per definir el teu objectiu professional, fer més atractiu i actualitzat el teu currículum, elaborar cartes de presentació, i donar-te idees sobre canals on trobar ofertes adequades a les teves expectatives.

El personal tècnic té en compte les novetats i fa un seguiment del Mercat laboral, de manera que pot orientar-te i donar-te idees i recursos per tal de optimitzar el procés de recerca.

Espai de recerca de feina

L’espai d’ordinadors és un espai del Club de Feina on tindràs a la teva disposició els següents elements:

 • Ordinadors amb connexió a Internet i programes d’edició de text
 • Plantilles; models de CV i cartes de presentació
 • Altres eines útils (guies, dossiers) pel teu procés de recerca de feina

Amb l’objectiu de recolzar aquest espai, podràs consultar i saber nous recursos, utilitzant la informació i el suport del personal tècnic del Club de Feina.

Encara no utilitzes Internet per a la recerca de feina?

Internet esdevé actualment una de les formes més utilitzades per les empreses en la recerca de candidats, per la seva rapidesa i el seu gran abast.

Espai informatiu

L’espai informatiu és un espai de consulta d’informació que permet conèixer la oferta formativa, els canals més habituals de les ofertes en el nostre territoria més de notícies i articles importants sobre la recerca de feina.

L’espai informatiu està format per les nostres cartelleres que es van actualitzant contínuament i dossiers amb informació de diversos sectors.

Aquest espai està adreçat a totes les persones usuàries, i està recolzat pel personal tècnic del Club de Feina que posa a l’abast totes les eines i el suport.

7 CONSELLS PER A LA RECERCA DE FEINA PER INTERNET

 1. Utilitza Internet per treure la màxima informació de les empreses del sector on vols treballar.  Mira a les seves webs si tenen ofertes obertes, si obren línees de negoci, etc.
 2. Quan enviïs el teu currículum com autocandidatura, acompanya’l amb una carta de presentació  i adapta els dos documents a la oferta a la que vols optar.
 3. És important que als portals on tinguis inscrit el teu curiculum hi vagis actualitzant i estigui la  información ben complerta.
 4. La recerca per Internet no només és apuntar-se a portals de feina. Per fer recerca activa fes ús  de  l’email per fer autocandidatura, dels cercadors per buscar empreses, i investiga la informació  sobre el  teu sector.
 5. Porta una agenda actualitzada amb les ofertes que t’apuntes. Així si et truquen podràs saber  ràpidament de quina oferta es tracta,  i quines condicions demanen.
 6. Sigues constant, i repassa els portals d’ofertes diàriament. En qualsevol moment es pot  publicar  una bona oportunitat.
 7. Creat un perfil o marca personal a la Xarxa (Twitter, Linkedin) per tal de ressaltar la teva experiència i les teves  competències, a més de poder veure ofertes de feina per part de les empres

Borsa de Treball

La borsa de treball local de Sant Joan Despí es gestiona a través del suport de l’aplicatiu Xaloc de la Diputació de Barcelona. Les persones inscrites a la nostra borsa de treball tenen accés a les ofertes de feina gestionades des d’aquest i altres serveis d’ocupació de diferents municipis que utilitzen la Xarxa Xaloc.

Si vostè resideix a Sant Joan Despí i vol inscriure’s a la Borsa de Treball Local ho pot fer omplint la següent sol·licitud (una vegada rebem la teva sol·licitud ens posarem en contacte  per tal de donar-li cita per una sessió informativa inicial):

SOL·LICITUD

FUNCIONAMENT:

El formulari és una sol.licitud d’entrevista. Un cop rebuda, ens posarem en contacte amb vostè personalment per tal de citar-lo a una sessió informativa on es detalla el funcionament de la borsa de treball i els recursos de suport que li oferim per a la recerca de feina.
Posteriorment, es farà una entrevista ocupacional personalitzada per tal d’incorporar-lo definitivament a la Borsa de Treball

Si ja t’has inscrit a la borsa de treball i ets usuari, pots consultar les ofertes de treball al següent link:

 OFERTES DE TREBALL

Programes

Treball als barris

Aquest programa permet oferir orientació laboral individualitzada per a la recerca de feina a persones aturades residents al barri de Les Planes.

Quines persones que poden participar en el Programa?

El programa TREBALL ALS BARRIS s’adreça a totes aquelles persones aturades del barri de Les Planes de Sant Joan Despí que es trobin en situació de recerca de feina.

Per accedir cal estar inscrits com a demandant d’ocupació a l’OTG.

Què oferim a les persones participants?

Assessorament, orientació laboral personalitzada , disseny d’un itinerari de recerca de feina, acompanyament i suport de forma individual.

Els temes que es poden treballar:

 • Projecte vital i professional
 • Identificació i millora de les competències base i transversals
 • Recolzament en la utilització de les noves tecnologies (TIC)
 • Recerca de feina a Internet (Canals de recerca i recursos)
 • Gestió personal (habilitats i aptituds)
 • Els processos de selecció (entrevista i tests)

Informació del Mercat de Treball

Si estàs interessat/da  per demanar més  informació, posa’t en contacte amb:

Promoció Econòmica (Promodespí)

C/ John F. Kennedy 8, 08970 Sant Joan Despí     Telf. 93 480 80 50

Via mail : promocio@sjdespi.net

*Aquesta acció està subvencionada pel servei públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als Barris”

Orientació laboral

Què és el servei?

El servei d’orientació laboral acompanya i assessora individualment les persones que busquen feina o volen millorar la seva situació laboral, donant-los eines i estratègies per redefinir el seu projecte professional. L’objectiu del servei és millorar les capacitats professionals i afavorir l’accés al mercat laboral de les persones usuàries.

Què ofereix?

A través d’entrevistes individuals realitzades per personal tècnic especialitzat en l’àmbit de la inserció i l’orientació, es treballa l’itinerari d’inserció laboral i es posen en pràctica les eines de recerca de feina que faciliten l’accés al mercat de treball.

A qui s’adreça?

A totes les persones en edat de treballar que busqueu feina o voleu millorar la vostra situació laboral actual.

Com s’hi pot accedir?

Per accedir-hi heu d’estar donats d’alta al Servei Local d’Ocupació. Podeu demanar cita  presencialment al Centre de Promoció Econòmica o en línia en aquest enllaç. Un cop inscrits al Servei, heu de demanar cita prèvia per fer l’orientació.

Acrediteu la vostra experiència laboral

Què és el servei?

En aquest servei es dóna una primera informació a les persones que voleu acreditar les vostres competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral o l’educació no formal demostrable. La finalitat d’aquest procés és obtenir un certificat de professionalitat que pot facilitar la vostra inserció laboral i la vostra promoció professional.

És un espai físic dins del Centre de Promoció Econòmica que permet fer una recerca de feina ACTIVA i AUTÒNOMA amb els recursos adients. L’objectiu d’aquest espai és garantir l’accés als recursos interns i externs i ser el punt de referència a la ciutat on conèixer els serveis d’acompanyament per a persones en situació d’atur.

Què ofereix?

El Centre de Promoció Econòmica és un dels punts d’informació i orientació del programa, habilitat per l’Institut de Qualificacions Professionals. En aquest sentit, el personal tècnic del centre us orientarà sobre les fases del procés i us avisarà quan s’obri la convocatòria de participació.

A qui s’adreça?

A les persones que esteu interessades a acreditar les vostres competències professionals.

Com s’hi pot accedir?

Heu de demanar cita via correu electrònic a promocio@sjdespi.net, per telèfon al 934808050 o presencialment, al Centre de Promoció Econòmica.

Més informació

Cost del servei Gratuït.

Acord Social

L’Acord social és una eina de consens (compromís) entre l’Administració municipal, partits polítics i agents socials per dur a terme un conjunt de propostes contra l’exclusió social i per la generació d’ocupació.

En aquest sentit, l’Ajuntament junt amb el departament de Promoció Econòmica, executa un conjunt d’actuacions gràcies a l’augment de recursos per a fer front a la pobresa energètica, ajudes per la subsistència bàsica de les famílies o lluita contra l’atur.