COMERÇ

Promoció Econòmica de Sant Joan Despí

Viu el comerç sostenible

Fira DESPÍ

Formació

Mercats

Campanyes

A Sant Joan Despí no existeix cap gran superfície comercial ja que s’aposta clarament pel comerç de proximitat, el comerç urbà que fa ciutat. Al llarg dels últims anys han estat creixents les accions de suport i dinamització de l’activitat comercial a la ciutat dutes a terme des del Departament de Foment d’ocupació i comerç de l’Ajuntament.

Treballem intensament per aconseguir una imatge de ciutat comercial i plena d’activitat i vida al carrer. Es per aquest motiu que posem a disposició de tots els comerços de la ciutat, diversos recursos vitals per a la gestió comercial; cursos específics per a comerciants, informació de campanyes de foment de la compra a la ciutat, comunicació contínua, accions in-situ al comerç, auditories TIC i accions conjuntes i suport a l’Associació de Comerciants de Sant Joan Despí.

FIRADESPÍ

La 22a Edició de Firadespí, tindra lloc a l’eix comercial del barri de les Planes a l’OCTUBRE DE 2023, mantenint l’aposta pel format al carrer.

Si la seva empresa, comerç o activitat econòmica té interès a participar pot omplir aquest formulari i contactarem amb vostès personalment.

 

 

 

FIRADESPÍ 2022

Informació FiraDESPÍ 2023

Política de privacitat i protecció de dades

13 + 3 =

Sant Joan Despí el pasat 1 d’octubre es va celebrar una nova edició de FiraDespí, l’aparador del comerç i la restauració de la ciutat. Enguany serà una edició molt especial, la número 21, als carrers del barri Centre.

La 21a FiraDespí va aplegar més d’una seixantena d’expositors comercials -de sectors com la moda, els complements, els electrodomèstics, l’òptica…- així com expositors d’artesania i alimentació. A més, hi haurà la mostra de vins a Plaça Catalunya -amb un espai de tast-, l’oferta de tapes de les parades del Mercat del Centre i la Firatapa a diferents bars i restaurants del Centre (tapa i beguda per 3,50 euros).

Per als més petits, va haver Tallers infantil de percussió, tallers, cercavila musical amb batucada i diferents espectacles lúdics al llarg de tot el dia.

La programació de FiraDespí també va incloure L’ESPAI TEMÀTIC – SJD VIU EL COMERÇ SOSTENIBLE  amb l’exposició del projecte comerç sostenible emmarcat en el pla d’emergència climàtica i transició ecològica. Així com el projecte Commerce & Delivery, servei de lliurament a domicili dels productes del comerç i de la restauració de Sant Joan Despí.

El certamen va acabar amb la desfilada de moda del comerç local, amb propostes per a la nova temporada. En acabar es va fer el sorteig de tres xecs de compra de 400 euros, 200 i 100.

FORMACIÓ

Des del departament de Promoció econòmica, ocupació, comerç i mercats municipals, organitzem amb caràcter anual una proposta formativa especialitzada en els àmbits de comerç, mercats municipals i restauració.

 

Per tal d’ajustar-nos encara més a les vostres necessitats, veient que en l’oferta formativa dels darrers anys no s’han cobert el mínim d’inscripcions establertes, us volem proposar noves opcions per aquelles persones interessades a seguir formant-se:

–        Continuarem donant assessorament personalitzat en TIC.

–        Cada setmana penjarem un vídeo a l’instagram @viuelcomercsjd per tal de resoldre dubtes i aportar coneixement tant a comerços / mercats, com a la restauració.

–        Estem a disposició per poder organitzar cursos presencials específics en base a les vostres propostes i necessitats, sempre que es garanteixi la inscripció del mínim de persones requerides. Exemples d’àrees: informàtica, xarxes socials, aparadorisme, manipulació aliments, organització i gestió de magatzem, gestió econòmica i finances…

Amb aquestes novetats, pretenem facilitar l’adquisició de conceptes, coneixements, eines tic i estratègies adients a les vostres necessitats professionals, i alhora potenciar la reflexió, el debat i l’intercanvi d’experiències amb vosaltres.

Així doncs, si teniu qualsevol suggeriment sobre temes i continguts que necessiteu en el vostre dia a dia, ens ho podeu fer arribar a través del correu promocio@sjdespi.net

A qui s’adreça?

A treballadors, treballadores i gerents del comerç local.

DELIVERY

“Commerce & Delivery a Sant Joan Despí”

Projecte pilot emmarcat en el Programa Reiniciem que consisteix en la posada en funcionament d’un servei de lliurament a domicili dels productes del comerç i
de la restauració de Sant Joan Despí.

L’objectiu d’aquesta campanya és que tots els establiments que vulgueu posar en pràctica el lliurament a domicili tingueu la possibilitat de provar-ho gratuïtament a través d’aquest projecte pilot promogut per l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que el comerç i la restauració de la ciutat augmenteu la vostra competitivitat oferint el lliurament a domicili a la vostra clientela.

A continuació, us detallem en què consistirà el servei que podreu sol·licitar per tal de provar-ne el funcionament:

– Servei de lliurament a domicili per a establiments de restauració:

Possibilitat de sol·licitar 20 vals de lliurament (20 serveis de repartiment) ampliable a 20 vals més quan s’esgotin els primers.

– Servei de lliurament a domicili per a la resta de comerços:

Possibilitat de sol·licitar 10 vals de lliurament (10 serveis de repartiment) ampliable a 10 vals més quan s’esgotin els primers.

Els lliuraments hauran de ser dins el mateix municipi i es duran a terme per empreses contractades amb aquesta finalitat i amb compromís de fer-ho de
manera sostenible.

– Com puc sol·licitar els vals delivery?

A través d’una instància genèrica i adjuntant l’imprès de sol·licitud.

PAS A PAS

TIC TRAINING

Mentoring Comerç 2023

Promodespí ha creat el servei d’assessorament personalitzat en matèria de Màrqueting i Estratègia Digital. Dirigit al comerç de Sant Joan Despí, l’objectiu és dinamitzar els eixos comercials de la ciutat a través de potenciar la transformació digital i assegurar la correcta presència dels establiments a Internet i Xarxes Socials. A més d’orientar en la cohesió entre objectius i estratègia digital per a la consecució de resultats. Alguns dels aspectes que es tracten en les sessions són:

 • Model CANVAS de l’establiment. Anàlisis i revisió
 • Realitzar un anàlisis complert de l’estat actual del comerç en l’àmbit digital
 • Ajudar en l’optimització de les estratègies posades en marxa i posar-ne de noves.
 • Avaluar la competitivitat de la vostra empresa en l’ús de les noves tecnologies.
 • Estratègies per millorar el posicionament web
 • Estratègia de posicionament online
 • Acompanyament en màrqueting tradicional

Tríptic informatiu

CONTACTE

Si esteu interessats contacteu amb Promodespí i us oferirem assessorament personalitzat.

Per poder accedir a aquest servei gratuït, caldrà sol·licitar cita prèvia.

Per a més informació del servei podeu contactar directament amb la Tècnica de referència de Promodespí al telèfon 93 480 80 50, al formulari fent clic aquí o al correu: promocio@sjdespi.net.

FÒRUM ANUAL

Fòrum anual de Comerç

Cada any l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb l’objectiu de promoure l’activitat comercial al territori, organitza el Fòrum de Comerç. L’objectiu del Fòrum es fer balanç de la situació local en termes de consum, afavorir espais de trobada per dialogar, intercanviar opinions, reflexionar i compartir experiències que permetin establir nous contactes i alhora tractar temes d’ interès general.

També, donar visibilitat al comerç de la ciutat, empoderant-lo fent un acte a mida per a ells. A més, es reconeix l’esperit emprenedor dins l’acte, reconeixent al nou comerç de la ciutat.

Edició 2021

Un any més, l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb l’objectiu de promoure l’activitat comercial al territori, va organitzar una nova edició del Fòrum de Comerç, que va esdevindre la seva XI edició.

L’acte, que va tenir lloc el passat 29 de Novembre de 2021, de 14:00 h a 16:30 h al C.C Mercè Rodoreda – Sala Aloma on vam gaudir amb la conferència de Jorge Mas, expert en retail, que ens ha parlat de la reinvenció de la botiga física.

El comerç de proximitat s’enfronta actualment a diferents reptes més enllà de la pandèmia i els canvis en els patrons de consum. És necessària una transformació que integri la tecnologia i que a la vegada no faci perdre la seva essència: la interacció entre persones.

Per finalitzar l’acte, s’han entregat reconeixements a 11 nous comerços i hem compartit conclusions i cloenda del XI Fòrum de comerç 2021 a càrrec de l’Alcaldessa, la Sra. Belén García

 Edició 2019

 El passat 6 de novembre es va celebrar el Fòrum de Comerç, una cita que ha arribat a la seva desena edició i que aprofita la ocasió per explicar als comerciants les principals novetats de cara a la capanya de nadal, la més important per al sector, i  a la vegada oferir una conferencia d’un tema d’interès per al col·lectiu de comerç.

En aquesta ocasió, en Franc Ponti, professor d’Innovació a EADA Business School i autor de diversos llibres, ha realitzat la conferencia Dos i dos són més que quatre? La innovació col·laborativa aplicada al comerç, en la que ha profunditzat en l’aplicació de la innovació en el comerç de proximitat en l’àmbit més col·laboratiu. Durant el fòrum es va realitzar el tradicional acte de reconeixement als nous comerços posats en marxa durant el 2019 i que formen part de sector tan diversos com l’alimentació, la restauració o la moda.

 

 

VIU EL COMERÇ SOSTENIBLE

L’objectiu d’aquest projecte és impulsar la sostenibilitat en l’oferta del comerç de proximitat i la restauració com a element fonamental de l’impuls del consum conscient entre la ciutadania i com a valor afegit de la pròpia activitat.

S’espera que la implicació del sector econòmic, així com l’assessorament i el suport des de l’ajuntament, faciliti l’assoliment d’aquest objectiu.

 • Promoure la incorporació de bones pràctiques ambientals als comerços com a valor afegit a la seva oferta i activitat, que els diferencia davant la resta.
 • Oferir suport i assessorament al comerç local i la restauració apoderant-los perquè fomentin el consum responsable i la reducció de residus entre la seva clientela.
 • Donar visibilitat i promoure les bones pràctiques que es porten a terme als comerços i restaurants de Sant Joan Despí, i que permeten a la ciutadania fer un consum responsable.
 • Facilitar informació i recursos dirigits a la ciutadania sobre prevenció de residus i consum responsable per augmentar-ne l’esperit crític i la seva participació com a actors actius en un nou model de consum.

INFORMACIÓ

Horaris comercials

FESTIUS D’OBERTURA COMERCIAL
PERMESA A SANT JOAN DESPI PER L’ANY 2023

 • 8 de gener
 • 25 de juny
 • 25 de setembre
 • 12 d’octubre
 • 26 de novembre
 • 6, 8, 17, 24 i 31 de desembre

Links: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/reportatges/guia-horaris-comercials/

Associació Comerciants

Actualment, existeix una associació de comerciants al nostre municipi. Aquesta associació s’ha creat amb l’objectiu de dinamitzar i fomentar el comerç de proximitat i atractiu a través de les seves actuacions dins de la ciutat.

Contacte de l’Associació de Comerciants Activa Despí
La Junta es reuneix tots els dimecres de 15 a 17 hores a la seu de l’Associació (Masia Ca l’Armand). 

El Mercat a Casa

Els mercats municipals del Centre i de les Planes han posat en marxa una nova plataforma de compra on line que permet adquirir productes dels mercats de forma virtual i rebre’ls a domicili o recollir-los als mercats sense haver d’esperar.

La plataforma ofereix els mateixos productes frescos i de qualitat que trobem als mercats municipals, preparats pels mateixos paradistes. Els productes es poden buscar per parada, per categoria i per tipus de dieta.

La botiga on line permet comprar productes de diferents parades, que s’agruparan en una única comanda, de manera conjunta i amb un sol pagament.

La plataforma ofereix un sistema de pagament totalment segur. Les 100 primeres comandes, a més, gaudiran d’enviament gratuït.

D’aquesta forma, mitjançant l’ordinador, la tauleta o el telèfon mòbil, podem fer la nostra compra als mercats de Sant Joan Despí, de forma ràpida, fàcil i còmoda.

Amb la nova plataforma de venda on line, els mercats municipals de Sant Joan Despí s’adapten a les noves necessitats dels consumidors i consumidores i obren un nou canal de venda que permet atraure altres perfils de clients.

Idiomas