COMERÇ

Promoció Econòmica de Sant Joan Despí

Auditories
Marketing digital

Fira DESPÍ

Accions

Mercats

Campanyes

Setmana del Comerç

A Sant Joan Despí no existeix cap gran superfície comercial ja que s’aposta clarament pel comerç de proximitat, el comerç urbà que fa ciutat. Al llarg dels últims anys han estat creixents les accions de suport i dinamització de l’activitat comercial a la ciutat dutes a terme des del Departament de Foment d’ocupació i comerç de l’Ajuntament.

Treballem intensament per aconseguir una imatge de ciutat comercial i plena d’activitat i vida al carrer. Es per aquest motiu que posem a disposició de tots els comerços de la ciutat, diversos recursos vitals per a la gestió comercial; cursos específics per a comerciants, informació de campanyes de foment de la compra a la ciutat, comunicació contínua, accions in-situ al comerç, auditories TIC i accions conjuntes i suport a l’Associació de Comerciants de Sant Joan Despí.

SERVEIS

Auditories Marketing digital

Per tal de promoure la competitivitat del comerç local en relació a Internet i les Xarxes Socials, s’ha desenvolupat el programa d’Auditories en Marketing Digital per a Comerç.

Un programa flexible

El comerç que hi participa reben un mínim de 15 hores d’assessorament, un nombre que creix fins a les 10 en funció de cada comerç. El tècnic o tècnica que els ajuda, en primer lloc realitza una diagnosi inicial de les necessitats de l’establiment; els proposa un pla de treball per millorar les mancances detectades i els acompanya en el procés d’implementació del document. El programa finalitza amb una avaluació que permet detectar si les accions que s’han dut a terme han funcionat satisfactòriament, o bé quines cal seguir treballant.

Cal inscriure’s en el següent link per a poder accedir a l’estudi i sel·lecció dels comerços participant d’aquest any. TIC Training Mentoring Comerç

Inscripció Marketing Digital

Política de privacitat i protecció de dades

2 + 14 =

Tic Training; Mentoring Comerç 2020

Promodespí ha creat el servei d’assessorament personalitzat en matèria de Màrqueting i Estratègia Digital. Dirigit al comerç de Sant Joan Despí, l’objectiu és dinamitzar els eixos comercials de la ciutat a través de potenciar la transformació digital i assegurar la correcta presència dels establiments a Internet i Xarxes Socials. A més d’orientar en la cohesió entre objectius i estratègia digital per a la consecució de resultats. Alguns dels aspectes que es tracten en les sessions són:

 • Model CANVAS de l’establiment. Anàlisis i revisió
 • Realitzar un anàlisis complert de l’estat actual del comerç en l’àmbit digital
 • Ajudar en l’optimització de les estratègies posades en marxa i posar-ne de noves.
 • Avaluar la competitivitat de la vostra empresa en l’ús de les noves tecnologies.
 • Estratègies per millorar el posicionament web
 • Estratègia de posicionament online
 • Acompanyament en màrqueting tradicional
CONTACTE

Si esteu interessats contacteu amb Promodespí i us oferirem assessorament personalitzat.

Per poder accedir a aquest servei gratuït, caldrà sol·licitar cita prèvia.

Per a més informació del servei podeu contactar directament amb la Tècnica de referència de Promodespí al telèfon 93 480 80 50, al formulari fent clic aquí o al correu: gduranp@sjdespi.net.

Tríptic informatiu

Comerç21

Comerç 21 és un programa d’alt rendiment en què passaràs per diferents fases amb l’únic objectiu de dissenyar i implementar el projecte de creixement del teu negoci.

Aquest projecte té per objectiu definir i implementar noves estratègies per tal de donar l’impuls que necessita cada negoci de forma individual.

Es donarà suport, segons les necessitats de cada cas, a millorar àrees fonamentals dels comerços i serveis com ara, redefinir el model de negoci, comercialització i marketing, digitalització, equip humà, professionalització i gestió, entre d’altres.

Metodologia

Fase 1:

Selecció
Anàlisi de les candidatures i selecció de les empreses participants.

Fase 2:

Planificació
Diagnosi de l’empresa, definició d’objectius i accions de futur per assolir-los.

Durant aquesta fase farem:

 • Inici del projecte i sessió de networking entre els participans
 • 6 hores d’assessorament individualitzat
 • Sessions col·lectives sobre temàtiques generals identificades en base a les empreses participants
Fase 3:

Execució
10 hores d’acompanyament individualitzat en la implementació de les actuacions plantejades a la fase 2 per materialitzar els objectius.

Fase 4:

Seguiment
Les empreses rebran dues hores d’assessorament individualitzat als 6 mesos d’haver acabat el projecte, i una altra sessió de 2 hores més als següents 6 mesos, és a dir, un any després de l’implementació de les accions.

Es poden presentar les candidatures per aquesta edició fins el 13 de Juliol. 
Per a més informació del programa, podeu contactar al següent correu: promocio@sjdespi.net  o en el telèfon
93 480 80 50

FiraDESPÍ

La 20a Edició de Firadespí, va tenir lloc a l’eix comercial del barri de LES PLANES el passat 5 d’OCTUBRE DE 2019, mantenint l’aposta pel format al carrer.

Per a la propera edició del 2020, si la seva empresa, comerç o activitat econòmica té interès a participar pot omplir aquest formulari i contactarem amb vostès personalment.

Inscripció FiraDESPÍ 2020

Política de privacitat i protecció de dades

6 + 3 =

ACCIONS PER AL COMERÇ

Fòrum anual de Comerç

Cada any l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb l’objectiu de promoure l’activitat comercial al territori, organitza el Fòrum de Comerç. L’objectiu del Fòrum es fer balanç de la situació local en termes de consum, afavorir espais de trobada per dialogar, intercanviar opinions, reflexionar i compartir experiències que permetin establir nous contactes i alhora tractar temes d’ interès general.

També, donar visibilitat al comerç de la ciutat, empoderant-lo fent un acte a mida per a ells. A més, es reconeix l’esperit emprenedor dins l’acte, reconeixent al nou comerç de la ciutat.

Edició 2019

El passat 6 de novembre es va celebrar el Fòrum de Comerç, una cita que ha arribat a la seva desena edició i que aprofita la ocasió per explicar als comerciants les principals novetats de cara a la capanya de nadal, la més important per al sector, i  a la vegada oferir una conferencia d’un tema d’interès per al col·lectiu de comerç.

En aquesta ocasió, en Franc Ponti, professor d’Innovació a EADA Business School i autor de diversos llibres, ha realitzat la conferencia Dos i dos són més que quatre? La innovació col·laborativa aplicada al comerç, en la que ha profunditzat en l’aplicació de la innovació en el comerç de proximitat en l’àmbit més col·laboratiu. Durant el fòrum es va realitzar el tradicional acte de reconeixement als nous comerços posats en marxa durant el 2019 i que formen part de sector tan diversos com l’alimentació, la restauració o la moda.

 Edició 2021

Un any més, l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb l’objectiu de promoure l’activitat comercial al territori, va organitzar una nova edició del Fòrum de Comerç, que va esdevindre la seva XI edició.

L’acte, que va tenir lloc el passat 29 de Novembre de 2021, de 14:00 h a 16:30 h al C.C Mercè Rodoreda – Sala Aloma on vam gaudir amb la conferència de Jorge Mas, expert en retail, que ens ha parlat de la reinvenció de la botiga física.

El comerç de proximitat s’enfronta actualment a diferents reptes més enllà de la pandèmia i els canvis en els patrons de consum. És necessària una transformació que integri la tecnologia i que a la vegada no faci perdre la seva essència: la interacció entre persones.

Per finalitzar l’acte, s’han entregat reconeixements a 11 nous comerços i hem compartit conclusions i cloenda del XI Fòrum de comerç 2021 a càrrec de l’Alcaldessa, la Sra. Belén García

 

SETMANA DEL COMERÇ

Del 13 al 16 d’Octubre

Amb la col·laboració dels establiments comercials, organitzem La Setmana del Comerç de Sant Joan Despí, del 13 al 16 d’octubre. Quatre dies plens d’activitats i promocions que ens conviden a visitar botigues, bars i restaurants. Podreu gaudir de tallers organitzats pels propis comerciants, receptes ‘on line’ i el sorteig de targetes moneder per comprar a la ciutat.

Botigues i establiments comercials de Sant Joan Despí organitzen diferents propostes als seus locals . Les i els nostres professionals ofereixen tallers i altres activitats gratuïtes obertes a la ciutadania. Consulta l’oferta que trobaràs del 13 al 16 d’octubre, troba la que més t’interessi i inscriu-t’hi!

I el dissabte dia 16 d’octubre “BOTIGUES AL CARRER”!! El comerç surt al carrer amb descomptes i promocions per a la població de Sant Joan Despí! Camineu pels eixos comercials de la ciutat i hi trobareu les botigues de proximitat més a l’abast. bars i restaurants. Hi podreu trobar animació i activitats al carrer, tallers organitzats pels propis comerciants, una interessant ruta per fer el vermut, desfilada de moda i el sorteig de targetes moneder per comprar a la ciutat.

Setmana del comerç

Programa d’activitats

Sorteig de 150 targetes de 100€

Setmana del comerç

Les persones que efectuïn les seves compres durant els dies 13, 14, 15 i 16 d’octubre de 2021 podran participar en el sorteig de 150 targetes moneder per valor de 100€. Les persones interessades en participar en el sorteig, que tindrà lloc el dia 26 d’octubre de 2021 a les 13 hores, hauran de dipositar la seva butlleta als punts amb bústies de la ciutat, com a màxim el dia 21 d’octubre.

Els requisits per poder participar al sorteig son ser major de 18 anys, estar empadronat a Sant Joan Despí i omplir correctament les dades i deixar en les bústies disposades al municipi les butlletes de participació, amb 4 segells de compres superiors a 5€, en quatre establiments participants de la setmana del comerç, dels quals només 2 d’ells podran ser de compra en primera necessitat (alimentació, farmàcia, higiene).

Bases de la Campanya

CAMPANYES COMERCIALS

El Mercat a Casa

Els mercats municipals del Centre i de les Planes han posat en marxa una nova plataforma de compra on line que permet adquirir productes dels mercats de forma virtual i rebre’ls a domicili o recollir-los als mercats sense haver d’esperar.

La plataforma www.mercatsdesantjoandespi.com ofereix els mateixos productes frescos i de qualitat que trobem als mercats municipals, preparats pels mateixos paradistes. Els productes es poden buscar per parada, per categoria i per tipus de dieta.

La botiga on line permet comprar productes de diferents parades, que s’agruparan en una única comanda, de manera conjunta i amb un sol pagament.

La plataforma ofereix un sistema de pagament totalment segur. Les 100 primeres comandes, a més, gaudiran d’enviament gratuït.

D’aquesta forma, mitjançant l’ordinador, la tauleta o el telèfon mòbil, podem fer la nostra compra als mercats de Sant Joan Despí, de forma ràpida, fàcil i còmoda.

Amb la nova plataforma de venda on line, els mercats municipals de Sant Joan Despí s’adapten a les noves necessitats dels consumidors i consumidores i obren un nou canal de venda que permet atraure altres perfils de clients.

Campanya 100% Restauració

L’Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa una nova campanya per dinamitzar la restauració local, d’entre els sectors més afectats per les conseqüències derivades de la pandèmia sanitària. La campanya 100% Restauració, que s’inscriu en el marc del Pla Reiniciem Sant Joan Despí, vol fomentar el consum en bars i restaurants de la ciutat mitjançant el sorteig de targetes moneder, un sector que ha patit les conseqüències econòmiques de les restriccions a la mobilitat i de les limitacions d’horaris i aforament provocats per la pandèmia de la COVID-19.

En total, se sortejaran 100 targetes carregades amb 100 euros cadascuna que es podran gastar en els establiments adherits a la campanya. Hi poden participar les persones empadronades a Sant Joan Despí que tinguin més de 18 anys. Per fer-ho, cal entrar al web restauraciosjd.cat i omplir un formulari. Les inscripcions es podran fer del 15 de març a l’1 d’abril i només es podrà participar un cop per cada DNI.

Entre les persones inscrites, es farà un sorteig el 13 d’abril en el qual es repartiran 100 targetes moneder. El saldo de 100 euros de la targeta es podrà gastar fins al 31 de juliol en els més de 80 bars i restaurants que participen a la campanya (consulteu els establiments adherits aquí).

Fes una bona compra! Ara més que mai, comerç de Sant Joan Despí

L’Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa la campanya de promoció del comerç local. Amb l’eslògan Fes una bona compra! Ara més que mai, comerç de Sant Joan Despí, la campanya inclou un conjunt d’accions de promoció que convidaran els veïns i veïnes a fer les compres al comerç de la ciutat.

D’entre les accions previstes, durant el mes d’octubre es premiaran les compres al comerç de proximitat a l’entorn de la festa de la Castanyada, amb premis en vals de consum.

€22Més de 3.700 premis amb el ‘Rasca i Guanya!’

Una setantena d’establiments de comerç, serveis i restauració de Sant Joan Despí participen a la campanya ‘Rasca i Guanya!’, que ofereix més de 3.700 premis a les persones que fan confiança en el comerç de proximitat.

Com hi participo?
Aconsegueix el teu rasca als establiments participants, a canvi d’una compra mínima de 10 euros. Consulta aquí la llista d’establiments participants (els establiments tindran targetes fins que n’esgotin les existències).
Quins són els premis?
La targeta ‘Rasca i Guanya!’ pot amagar descomptes, 2×1 o regals directes, que s’hauran de bescanviar a l’establiment que s’indiqui a la targeta.
Quants premis hi ha?
Hi ha més de 3.700 premis amagats!
Fins quan puc bescanviar els premis?
Tens temps fins al 31 de març de 2021.

Targeta moneder: gasta 50 euros, però paga’n 30!

L’Ajuntament de Sant Joan Despí posa en funcionament una targeta moneder per promoure les compres als establiments de la ciutat. Cada targeta té un valor de 50 euros: 30€ els aporta el consumidor i 20€ l’Ajuntament.

Requisits per aconseguir la targeta:

 • Ser major d’edat
 • Estar inscrit en el cens de Sant Joan Despí

(Només es permetrà una targeta per unitat familiar)

Com comprar-la?
Adquireix-la al web www.comprasantjoandespi.cat entre el 17 de desembre de 2021 i el 17 de gener de 2022
Com s’utilitza?
Pots gastar els 50 euros de saldo de la targeta als 250 establiments adherits a la campanya, en una o en diverses compres (fins al 17 de gener de 2022)

Troba tota la informació sobre la targeta moneder a www.comprasantjoandespi.cat

Campanyes Comercials anteriors

Horaris comercials

Amb l’objectiu de posar a l’abast dels i les comerciants de la ciutat la màxima informació d’interès per al dia a dia de l’activitat al capdavant dels seus establiments, Promodespí selecciona diverses pàgines web i documents per tal de fer més accessible tot allò que resulti d’interès per al comerç urbà.

FESTIUS D’OBERTURA COMERCIAL
PERMESA A SANT JOAN DESPI PER L’ANY 2021
 • 3 i 10 de gener
 • 4 de juliol
 • 7 de juliol
 • 1 i 28 de novembre
 • 6, 8 i 19 de desembre

Links: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/reportatges/guia-horaris-comercials/

 

FESTIUS D’OBERTURA COMERCIAL
PERMESA A SANT JOAN DESPI PER L’ANY 2022
 • 2 i 9 de gener
 • 6 i 26 de juny
 • 15 d’agost
 • 26 de setembre
 • 6, 8, 11 i 18 de desembre

Links: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/reportatges/guia-horaris-comercials/

Associació Comerciants

Actualment, existeix una associació de comerciants al nostre municipi. Aquesta associació s’ha creat amb l’objectiu de dinamitzar i fomentar el comerç de proximitat i atractiu a través de les seves actuacions dins de la ciutat.

Contacte de l’Associació de Comerciants Activa Despí
La Junta es reuneix tots els dimecres de 15 a 17 hores a la seu de l’Associació (Masia Ca l’Armand).