COMERÇ

Promoció Econòmica de Sant Joan Despí

Delivery

Fira DESPÍ

Formació

Mercats

Campanyes

A Sant Joan Despí no existeix cap gran superfície comercial ja que s’aposta clarament pel comerç de proximitat, el comerç urbà que fa ciutat. Al llarg dels últims anys han estat creixents les accions de suport i dinamització de l’activitat comercial a la ciutat dutes a terme des del Departament de Foment d’ocupació i comerç de l’Ajuntament.

Treballem intensament per aconseguir una imatge de ciutat comercial i plena d’activitat i vida al carrer. Es per aquest motiu que posem a disposició de tots els comerços de la ciutat, diversos recursos vitals per a la gestió comercial; cursos específics per a comerciants, informació de campanyes de foment de la compra a la ciutat, comunicació contínua, accions in-situ al comerç, auditories TIC i accions conjuntes i suport a l’Associació de Comerciants de Sant Joan Despí.

FIRA DESPÍ 1 D’OCTUBRE DE 2022

Sant Joan Despí celebrarà el dissabte 1 d’octubre una nova edició de FiraDespí, l’aparador del comerç i la restauració de la ciutat. Enguany serà una edició molt especial, la número 21, i tindrà lloc de 10 a 21 hores als carrers del barri Centre.

La 21a FiraDespí aplegarà més d’una seixantena d’expositors comercials -de sectors com la moda, els complements, els electrodomèstics, l’òptica…- així com expositors d’artesania i alimentació. A més, hi haurà la mostra de vins a Plaça Catalunya -amb un espai de tast-, l’oferta de tapes de les parades del Mercat del Centre i la Firatapa a diferents bars i restaurants del Centre (tapa i beguda per 3,50 euros).

Per als més petits, hi haurà Taller infantil de percussió, tallers, cercavila musical amb batucada i diferents espectacles lúdics al llarg de tot el dia.

La programació de FiraDespí també inclou L’ESPAI TEMÀTIC – SJD VIU EL COMERÇ SOSTENIBLE  amb l’exposició del projecte comerç sostenible emmarcat en el pla d’emergència climàtica i transició ecològica. Així com el projecte Commerce & Delivery, servei de lliurament a domicili dels productes del comerç i de la restauració de Sant Joan Despí.

Comptarem amb BINGO MUSICAL D’ACTIVA DESPÍ: aquesta activitat tindrà una durada aproximada d’una hora amb un premi de 50 € la línia i 100 € el bingo. Els comerços d’Activa Despí, lliuraran butlletes participatives per compres realitzades en el seu establiment; cada butlleta haurà de portar tres segells de diferents comerços.  Aquestes butlletes s’hauran de canviar el dia 1 d’octubre a la carpa d’Activa Despí pels cartrons de bingo.

La inauguració de FiraDespí tindrà lloc a les 10 hores al carrer de Bon Viatge i anirà acompanyada de la tradicional cercavila de la Colla de Geganters.

L’1 d’Octubre a més és el DIA MUNDIAL DE LA GENT GRAN Per celebrar-ho, Firadespí comptarà amb els components que condueixen el programa de ràdio “CONNECTAT AMB LA VIDA”. Cada diumenge de 18 h a 19 h per Ràdio Despí al dial 107.2.

El certamen acabarà amb la desfilada de moda del comerç local, que presentarà les seves propostes per a la nova temporada. En acabar es farà el sorteig de tres xecs de compra de 400 euros, 200 i 100.

Durant la fira hi haurà un trenet que enllaçarà el barri de les Planes i el barri Centre per l’avinguda Barcelona.

FORMACIÓ

Programa de tallers i cursos  totalment gratuïts, de temàtica variada i adaptats a l’horari comercial.  Amb aquesta iniciativa l’objectiu es dotar d’eines per a la millora del Comerç local i augmentar la seva competitivitat.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí  ofereix tallers, cursos i seminaris adreçats als comerciants de la ciutat amb l’objectiu de donar eines que els ajudi a millorar la competitivitat del comerç local.

Es desenvolupen en horari de  migdia, especialment pensat perquè sigui compatible amb l’horari comercial.

A qui s’adreça?

A treballadors, treballadores i gerents del comerç local.

Com s’hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament. Podeu fer-ho per correu electrònic promocio@sjdespi.net, trucant al telèfon 93 480 80 50, o a través del link de cada curs.

Cost dels cursos

Gratuït.

*Aquests cursos estan subvencionat per la Diputació de Barcelona o l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

DELIVERY

“Commerce & Delivery a Sant Joan Despí”

Projecte pilot emmarcat en el Programa Reiniciem que consisteix en la posada en funcionament d’un servei de lliurament a domicili dels productes del comerç i
de la restauració de Sant Joan Despí.

L’objectiu d’aquesta campanya és que tots els establiments que vulgueu posar en pràctica el lliurament a domicili tingueu la possibilitat de provar-ho gratuïtament a través d’aquest projecte pilot promogut per l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que el comerç i la restauració de la ciutat augmenteu la vostra competitivitat oferint el lliurament a domicili a la vostra clientela.

A continuació, us detallem en què consistirà el servei que podreu sol·licitar per tal de provar-ne el funcionament:

– Servei de lliurament a domicili per a establiments de restauració:

Possibilitat de sol·licitar 20 vals de lliurament (20 serveis de repartiment) ampliable a 20 vals més quan s’esgotin els primers.

– Servei de lliurament a domicili per a la resta de comerços:

Possibilitat de sol·licitar 10 vals de lliurament (10 serveis de repartiment) ampliable a 10 vals més quan s’esgotin els primers.

Els lliuraments hauran de ser dins el mateix municipi i es duran a terme per empreses contractades amb aquesta finalitat i amb compromís de fer-ho de
manera sostenible.

– Com puc sol·licitar els vals delivery?

A través d’una instància genèrica i adjuntant l’imprès de sol·licitud.

PAS A PAS

FIRADESPÍ

La 21a Edició de Firadespí, tindra lloc a l’eix comercial del barri de Centre l’1 d’OCTUBRE DE 2022, mantenint l’aposta pel format al carrer.

Si la seva empresa, comerç o activitat econòmica té interès a participar pot omplir aquest formulari i contactarem amb vostès personalment.

 

 

Inscripció FiraDESPÍ 2022

Política de privacitat i protecció de dades

2 + 6 =

TIC TRAINING

Mentoring Comerç 2022

Promodespí ha creat el servei d’assessorament personalitzat en matèria de Màrqueting i Estratègia Digital. Dirigit al comerç de Sant Joan Despí, l’objectiu és dinamitzar els eixos comercials de la ciutat a través de potenciar la transformació digital i assegurar la correcta presència dels establiments a Internet i Xarxes Socials. A més d’orientar en la cohesió entre objectius i estratègia digital per a la consecució de resultats. Alguns dels aspectes que es tracten en les sessions són:

 • Model CANVAS de l’establiment. Anàlisis i revisió
 • Realitzar un anàlisis complert de l’estat actual del comerç en l’àmbit digital
 • Ajudar en l’optimització de les estratègies posades en marxa i posar-ne de noves.
 • Avaluar la competitivitat de la vostra empresa en l’ús de les noves tecnologies.
 • Estratègies per millorar el posicionament web
 • Estratègia de posicionament online
 • Acompanyament en màrqueting tradicional

Tríptic informatiu

CONTACTE

Si esteu interessats contacteu amb Promodespí i us oferirem assessorament personalitzat.

Per poder accedir a aquest servei gratuït, caldrà sol·licitar cita prèvia.

Per a més informació del servei podeu contactar directament amb la Tècnica de referència de Promodespí al telèfon 93 480 80 50, al formulari fent clic aquí o al correu: promocio@sjdespi.net.

FÒRUM ANUAL

Fòrum anual de Comerç

Cada any l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb l’objectiu de promoure l’activitat comercial al territori, organitza el Fòrum de Comerç. L’objectiu del Fòrum es fer balanç de la situació local en termes de consum, afavorir espais de trobada per dialogar, intercanviar opinions, reflexionar i compartir experiències que permetin establir nous contactes i alhora tractar temes d’ interès general.

També, donar visibilitat al comerç de la ciutat, empoderant-lo fent un acte a mida per a ells. A més, es reconeix l’esperit emprenedor dins l’acte, reconeixent al nou comerç de la ciutat.

Edició 2019

El passat 6 de novembre es va celebrar el Fòrum de Comerç, una cita que ha arribat a la seva desena edició i que aprofita la ocasió per explicar als comerciants les principals novetats de cara a la capanya de nadal, la més important per al sector, i  a la vegada oferir una conferencia d’un tema d’interès per al col·lectiu de comerç.

En aquesta ocasió, en Franc Ponti, professor d’Innovació a EADA Business School i autor de diversos llibres, ha realitzat la conferencia Dos i dos són més que quatre? La innovació col·laborativa aplicada al comerç, en la que ha profunditzat en l’aplicació de la innovació en el comerç de proximitat en l’àmbit més col·laboratiu. Durant el fòrum es va realitzar el tradicional acte de reconeixement als nous comerços posats en marxa durant el 2019 i que formen part de sector tan diversos com l’alimentació, la restauració o la moda.

 Edició 2021

Un any més, l’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb l’objectiu de promoure l’activitat comercial al territori, va organitzar una nova edició del Fòrum de Comerç, que va esdevindre la seva XI edició.

L’acte, que va tenir lloc el passat 29 de Novembre de 2021, de 14:00 h a 16:30 h al C.C Mercè Rodoreda – Sala Aloma on vam gaudir amb la conferència de Jorge Mas, expert en retail, que ens ha parlat de la reinvenció de la botiga física.

El comerç de proximitat s’enfronta actualment a diferents reptes més enllà de la pandèmia i els canvis en els patrons de consum. És necessària una transformació que integri la tecnologia i que a la vegada no faci perdre la seva essència: la interacció entre persones.

Per finalitzar l’acte, s’han entregat reconeixements a 11 nous comerços i hem compartit conclusions i cloenda del XI Fòrum de comerç 2021 a càrrec de l’Alcaldessa, la Sra. Belén García

 

X RUTA DE LA TAPA

Del 23 al 26 de juny

Participa a la Ruta de la Tapa de la Festa Major de Sant Joan Despí i gaudeix de l’oferta gastronòmica que han preparat els bars i restaurants de la ciutat. Del 23 al 26 de juny podràs trobar tapa+beguda per 3,50 euros a 21 establiments de restauració.

Recull el teu passaport de la Ruta de la Tapa en qualsevol dels establiments participants. Al passaport trobaràs una butlleta per escollir la millor tapa. Si reculls tres o més segells d’establiments diferents, podràs votar la millor tapa i guanyar 100 euros en consumicions. Diposita la butlleta a les urnes que trobaràs a cada establiment.

Consulta les bases de participació.

INFORMACIÓ

Horaris comercials

FESTIUS D’OBERTURA COMERCIAL
PERMESA A SANT JOAN DESPI PER L’ANY 2023

 • 8 de gener
 • 25 de juny
 • 25 de setembre
 • 12 d’octubre
 • 26 de novembre
 • 6, 8, 17, 24 i 31 de desembre

Links: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/reportatges/guia-horaris-comercials/

Associació Comerciants

Actualment, existeix una associació de comerciants al nostre municipi. Aquesta associació s’ha creat amb l’objectiu de dinamitzar i fomentar el comerç de proximitat i atractiu a través de les seves actuacions dins de la ciutat.

Contacte de l’Associació de Comerciants Activa Despí
La Junta es reuneix tots els dimecres de 15 a 17 hores a la seu de l’Associació (Masia Ca l’Armand). 

El Mercat a Casa

Els mercats municipals del Centre i de les Planes han posat en marxa una nova plataforma de compra on line que permet adquirir productes dels mercats de forma virtual i rebre’ls a domicili o recollir-los als mercats sense haver d’esperar.

La plataforma www.mercatsdesantjoandespi.com ofereix els mateixos productes frescos i de qualitat que trobem als mercats municipals, preparats pels mateixos paradistes. Els productes es poden buscar per parada, per categoria i per tipus de dieta.

La botiga on line permet comprar productes de diferents parades, que s’agruparan en una única comanda, de manera conjunta i amb un sol pagament.

La plataforma ofereix un sistema de pagament totalment segur. Les 100 primeres comandes, a més, gaudiran d’enviament gratuït.

D’aquesta forma, mitjançant l’ordinador, la tauleta o el telèfon mòbil, podem fer la nostra compra als mercats de Sant Joan Despí, de forma ràpida, fàcil i còmoda.

Amb la nova plataforma de venda on line, els mercats municipals de Sant Joan Despí s’adapten a les noves necessitats dels consumidors i consumidores i obren un nou canal de venda que permet atraure altres perfils de clients.

Comerç21

 Comerç 21 és un programa d’alt rendiment en què passaràs per diferents fases amb l’únic objectiu de dissenyar i implementar el projecte de creixement del teu negoci.

Aquest projecte té per objectiu definir i implementar noves estratègies per tal de donar l’impuls que necessita cada negoci de forma individual.

Es donarà suport, segons les necessitats de cada cas, a millorar àrees fonamentals dels comerços i serveis com ara, redefinir el model de negoci, comercialització i marketing, digitalització, equip humà, professionalització i gestió, entre d’altres.

Es poden presentar les candidatures a:https://www.comerc21.cat/
Per a més informació del programa, podeu contactar al següent correu: promocio@sjdespi.net  o en el telèfon
93 480 80 50

Metodologia

Fase 1:

Selecció
Anàlisi de les candidatures i selecció de les empreses participants.

Fase 2:

Planificació
Diagnosi de l’empresa, definició d’objectius i accions de futur per assolir-los.

Durant aquesta fase farem:

 • Inici del projecte i sessió de networking entre els participans
 • 6 hores d’assessorament individualitzat
 • Sessions col·lectives sobre temàtiques generals identificades en base a les empreses participants
Fase 3:

Execució
10 hores d’acompanyament individualitzat en la implementació de les actuacions plantejades a la fase 2 per materialitzar els objectius.

Fase 4:

Seguiment
Les empreses rebran dues hores d’assessorament individualitzat als 6 mesos d’haver acabat el projecte, i una altra sessió de 2 hores més als següents 6 mesos, és a dir, un any després de l’implementació de les accions.