EMPRENEDORIA

Promoció Econòmica de Sant Joan Despí

Punt PAE

Pla d’Empresa

Ajudes i
Subvencions

Assessorament
en matèria TIC

Formació
empresarial

Reempresa

Espais d’allotjament

Emprenedoria

Una persona emprenedora, sorgeix de la creació, generació o identificació d’una idea de negoci, la qual estudia oportunitats i planteja els seus punts forts i debilitats per tal d’estructurar una activitat econòmica viable, enriquidora en tots els sentits tant per a la pròpia persona emprenedora com per el medi social que l’envolta.

Els emprenedors que esdevindran en empreses, son la base de la creació d’ocupació i riquesa per a un poble, ciutat o país. Des del Departament de Promoció Econòmica, Foment de l’Ocupació i Comerç, es proporcionen recursos per que les persones que disposen d’una idea de negoci, arribin a crear i consolidar la seva activitat.

SERVEIS D’ASSESSORAMENT PER A CREACIÓ D’EMPRESA

El Servei de creació d’empreses del Centre de Promoció Econòmica és un servei públic i gratuït que l’Ajuntament ofereix a les persones que tenen una idea de negoci i volen crear la seva pròpia empresa, amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creació, la consolidació i el creixement de l’activitat emprenedora.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu demanar una primera cita trucant al telèfon 93 480 80 50, enviant un correu a emprenedoria@sjdespi.net o dirigint-vos personalment al Centre de Promoció Econòmica.

Cost del servei

Gratuït. El servei forma part de la xarxa «CATALUNYA EMPRÈN: per a la creació d’empreses» de la Generalitat de Catalunya i és un Centre Local de Serveis a les Empreses de la Diputació de Barcelona.

 

  Persona emprenedora, demana assessorament per crear el teu negoci

  Política de privacitat i protecció de dades

  PUNT PAE

  El Punt d’Atenció a l’Emprenedor/a (PAE) és un servei que té per objectiu facilitar la posada en marxa de noves empreses.

   

  Com Punt d’ Atenció a l’Emprenedor  facilitem la creació de noves empreses.

  Com tots els PAE, utilitzem CIRCE per crear empreses, i en concret en un dels components que el formen: el Sistema de Tramitació Telemàtica (STT). Con ello reducimos la cantidad de trámites necesarios para tener tu negocio activo. ¡Y todo en un único lugar!

  Quines societats es poden crear a traves del servei de Punt PAE

  El punt PAE permet realitzar, per mitjans telemàtics, els tràmits de constitució i la posada en marxa de les formes jurídiques següents:

  • Societats de Responsabilitat Limitada (SL).
  • Societat Limitada Nova Empresa  (SLNE).
  • Treballador Autònom.

  Aquest tipus de tramitació té com a principals avantatges evitar desplaçaments als emprenedors i sobretot un important estalvi de cost i de temps. La mitjana de temps per les Societats de Responsabilitat Limitada, un cop es fa la signatura a la notaria, és de 4 dies. En el cas dels autònoms, la constitució es realitza en un màxim de dues hores durant el mateix dia.

  Per d’altres formes jurídiques, com ara les Societats Civils Privades, Cooperatives ó Laborals, caldrà seguir els tràmits reglamentaris en cada cas.

  Què cal tenir en compte abans de adreçar-se al Punt PAE?
  Prepara’t la visita

  Deixant de banda la part de la planificació de l’empresa, abans d’adreçar-te al punt PAE cal tenir clar els diferents aspectes de la forma jurídica que volem engegar. En aquest sentit, recomanem informar-se i assessorar-se sobre les diverses formes jurídiques existents, a més de les que es poden iniciar al punt PAE.

  Dit això, el Punt PAE de Promodespí, facilita uns formularis en funció de cada forma jurídica i una documentació que s’haurà d’aportar:

  Els formularis estan dissenyats per ser omplerts de manera digital. A cada formulari es fa menció de la documentació que s’haurà d’aportar en cada cas. De fet, en el cas de les SL ó SLNE, cal fer un tràmit previ abans d’adreçar-se al punt PAE.

  És molt important tenir clar quin és l’epígraf de l’IAE de la vostra activitat, ja que pot condicionar la fiscalitat i la manera de facturar. Per les activitats més conegudes encara us podem ajudar. Però davant d’altres activitats (més difícils d’enqüadrar), us recomanem que truqueu a Hisenda (901 33 55 33). Podeu ajudar-vos amb aquesta web: www.epigrafesiae.com. Quan al codi del CNAE, no us preocupeu gaire: us podrem orientar un cop tinguem l’epígraf de l’IAE.

  El sistema permet posar una data d’inici de l’activitat posterior a la data de la visita al Punt PAE. Però la data d’inici d’activitat no pot superar els tres mesos, a comptar des de la data d’enviament del DUE.

  Un cop es tinguin omplerts els formularis necessaris, s’ha de demanar cita i enviar-los al correu electrònic: promocio@sjdespi.net

  Pla d’empresa

  Us assessorem i acompanyem durant tot el procès de definició i redacció del Pl’a d’Empresa. Es tracta d’un servei tutoritzat,  des de la idea i fins la constitució de la forma jurídica més adient, a través del Punt PAE.

  Sol·licitud d’assessorament

  Base jurídica del tractament: Missió en interès públic, exercici de poders públics, compliment d’obligació legal

  Responsable del tractament: Ajuntament de Sant Joan Despí.

  Finalitat del tractament:  Gestió del servei d’emprenedoria per a l’assessorament empesarial.

  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana: camí del Mig, 9.08970 Sant Joan Despí

  Informació addicional ampliada a “Política de Protecció de Dades”  al web www.sjdespi.cat – Protecció de dades.

  Assessorament Pla d'empresa

  Política de privacitat i protecció de dades

  Ajuts i Subvencions

  L’equip de Promodespí  està a la vostra disposició per acompanyar-vos en el procés de creació de l’empresa. Us informarem en tot moment de les subvencions actives i ajudes que siguin del vostre interès per fer de l’inici de la vostra empresa més fàcil.

  Més informació

   

  Assessorament en matèria TIC
  per a Empreses i Emprenedors

  Els emprenedors/es i empreses de nova creació de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern, teniu a la vostra disposició, el servei d’assessorament personalitzat en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). L’objectiu d’aquest servei és assessorar i orientar a les empreses i les persones emprenedores en l’ús i la implementació de les TIC i Internet.

  Alguns dels dubtes que resolem habitualment en aquests assessoraments són:

   

  • Com puc millorar el posicionament del meu web?
  • Com puc fer màrqueting a través de les xarxes socials?
  • Com puc fer la pàgina web?
  • Vull encarregar la pàgina web. Però vull saber què m’estan oferint.
  • Quines eines existeixen per crear una botiga online?
  • Com puc treballar en equip online?
  • Vull un correu amb domini propi. Com puc fer-ho? Què em costarà?

  Si teniu algun d’aquests dubtes o d’altres relacionats amb Internet i les TIC, contacteu amb Promodespí i us oferirem assessorament personalitzat.

  Les sessions es duran a terme els dilluns a l’edifici de Promodespí: Carrer de John F. Kennedy, 8 de Sant Joan Despí i tenen una durada d’entre 1 i 2 hores.

  Per poder accedir a aquest servei, caldrà sol·licitar cita prèvia.

  Per a més informació del servei podeu contactar directament amb la  Montse Feliu de Promodespí al telèfon 93 480 80 50o al correu: emprenedoria@sjdespi.net.

   Servei gratuït.

  Formació Empresarial

  Les microempreses i les petites empreses són els pilars de la generació d’ocupació i de renda a San Joan Despí. Per això us oferim formació per ampliar els vostres coneixements i afavorir el desenvolupament, el creixement i la consolidació empresarial.

  La formació consisteix en una sèrie de sessions i tallers de curta durada sobre diversos aspectes de la gestió empresarial, com ara:

  • Màrqueting i comercialització
  • Economia, finances i fiscalitat
  • Innovació empresarial
  • Internacionalització
  • Networking i cooperació empresarial
  • Habilitats directives
  • Recursos humans
  • Responsabilitat social empresarial (RSE)

  A qui s’adreça?

  La formació s’adreça a professionals autònoms i autònomes, persones emprenedores, empreses de recent creació, personal directiu i responsables de les diverses àrees de gestió.

  Com s’hi pot accedir?

  Cal inscriure’s prèviament. Podeu fer-ho per correu electrònic promocio@sjdespi.net, trucant al telèfon 93 4808050, a través de de les inscripcions en línia o presencialment, al Servei de suport a les persones emprenedores i a les empreses del Centre de Promoció Econòmica.

  On i quan s’imparteixen els cursos?

  Generalment, els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

  Cost dels cursos

  Gratuït.

  CURSOS DE FORMACIÓ

  Municipi Cooperatiu

  L’Ajuntament de Sant Joan Despí és membre del Programa Municipi Cooperatiu. Aquest programa té com a objectiu el creixement de l’economia social i cooperativa com a part del teixit econòmic.

  A més, Sant Joan Despí forma part de la federació de municipis cooperatius de Catalunya.

  Sant Joan Despí és un municipi compromès amb els valors de l’economia social. Donar a conèixer les característiques i especificitats d’aquest model d’empresa i els seus tràmits de constitució, entre les persones emprenedores, és el primer pas per la posada en marxa de projectes d’economia social i solidaria.

  Què oferim?

  Durant tot el procés, oferim suport i acompanyament a les persones i entitats interessades a dur a terme una iniciativa d’economia social i cooperativa.

  Les persones que vulgueu emprendre un projecte d’aquestes característiques teniu accés a informació i orientació sobre aspectes relacionats amb la constitució d’una empresa, els recursos, les ajudes i els serveis que teniu al vostre abast.

  Per accedir-hi, heu de demanar hora a través del correu emprenedoria@sjdespi.net

  Maig Cooperatiu 

  El MAIG COOPERATIU és un cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa amb propostes per a tots els públics que inclou actes divulgatius, xerrades, tallers o presentacions que van des de la difusió dels avantatges de l’opció cooperativa a altres activitats i temàtiques del nostre sector.

  Els Municipis Cooperatius, l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, les entitats d’economia social i les cooperatives del Baix Llobregat  organitzem cada any aquest cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa.

  L’economia social promou la participació de les persones membres, l’ocupació estable, la innovació, l’arrelament al territori i el desenvolupament local. Existeixen cooperatives de treball a tots els àmbits i sectors des de l’atenció a les persones, les energies renovables, la comunicació o la indústria, entre d’altres. Alhora, les iniciatives d’economia social i solidària prioritzen les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia, a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

  REEMPRESA

  És una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i Autoocupació, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que funciona com a espai virtual per tal de coordinar els serveis efectius de recolzament al cedent i al reemprenedor en processos de reempresa. 

   

  Vols cedir?

  El servei de Reempresa t’ofereix assessorament individual per a l’elaboració del teu Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa. Nosaltres t’ajudarem en el procès de cessió.

  Vols Reempendre? 

  Els serveis no tenen cap cost econòmic ni per a tu, ni per al cedent de l’empresa o el negoci. Quan hi ha interès per la compra d’un negoci entre una persona cedent i una emprenedora Reempresa posa en marxa un procés de transmissió que consta de diverses parts:

  1. Presentació de les parts. 

  2. Signatura de l’acord de confidencialitat entre ambdues parts. 

  3. Negociació. 

  4. Signatura de la Carta d’Intencions, el precontracte i/o el contracte d’arres. 

  5. Due Diligence

  6. Signatura del contracte de compravenda. Transmissió de l’empresa!

   

  Programa Be an Entrepreneur

  El projecte Be an Entrepreneur es una activitat vinculada al món de l’ensenyament Secundari a Sant Joan Despí.

  La mateixa acció s’ha convertit en una assignatura optativa de l’alumnat dins de l’itinerari formatiu dels Instituts del municipi i vital per donar a conèixer l’esperit emprenedor.

  La proposta d’accions es va desenvolupar durant el curs 2022-2023.

  Amb el suport de la Diputació de Barcelona:

  A qui s’adreça?

  – A emprenedors que com tu, té el projecte de reemprendre una empresa o negoci que ja està en funcionament.

  – A empreses que tinguin el projecte de transmetre la seva propietat i gestió a un reemprenedor, ja sigui per successió familiar o per transmissió a treballadors o a tercers.

  Com s’hi pot accedir?

  Cal inscriure’s prèviament. Podeu fer-ho per correu electrònic emprenedoria@sjdespi.net, trucant al telèfon 93 4808050 o al Servei de suport a les persones emprenedores i a les empreses del Centre de Promoció Econòmica.

  Cost del servei

  Gratuït.

  Idiomas