EMPRESA

Promoció Econòmica de Sant Joan Despí

Programa accelera
el creixement 2020

Formació
Empresarial

Borsa de treball

Informació, ajuts i finançament

Acull alumnat en pràctiques

Fòrum
empresarial

Empresa

El Departament de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, ofereix un ampli catàleg de serveis a l’empresa amb l’objectiu de donar suport al creixement econòmic de la ciutat i afavorir el seu desenvolupament.

Per tal d’aconseguir-ho, s’oferten a les empreses serveis d’intermediació laboral entre oferta i demanda d’ocupació a través de la Borsa de Treball Local, serveis de formació, informació i assessorament empresarial, lloguer d’espais per a formació a mida de l’empresa o desenvolupament de processos de selecció de personal, entre d’altres.

Els objectius dels serveis a l’empresa, així com els projectes de desenvolupament local, es treballen de manera concertada amb l’APIPF (Associació de Propietaris i Industrials del Polígon Fontsanta) i amb el conjunt d’empreses ubicades a la ciutat, a través del Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí, que es celebra de manera bianual i té com a objectiu consolidar-se com un espai de debat i intercanvi entre el sector públic i el sector privat a la ciutat.

Amb el suport de:

Accelera el creixement, edició especial
Post Covid-19

Un programa de suport a empreses amb alt potencial de creixement promogut entre Diputació de Barcelona i PIMEC.

Aquest programa va adreçat a empresaris del Baix Llobregat  amb un projecte d’elevat potencial de creixement, i té com a objectiu ajudar a impulsar el creixement d’aquestes pimes, mitjançant formació específica d’alt creixement, tutories, el project management, Mentoring i un assessorament personalitzat.  

El programa té una durada de 12 mesos  i està repartit en tres fases. En total, inclou més de 77 hores de suport per a cada empresa.

La selecció d’empreses. Qui hi pot participar?

 Existeixen un conjunt de variables a complir per part de les empreses participants en el programa. No obstant, es portarà una valoració cas a cas de cadascuna d’elles per escollir aquelles que finalment participaran en el programa. Les variables són les següents:

 • Petites i mitjanes empreses amb tres treballadors o més.
 • Empreses amb la matriu o el centre de decisió a la demarcació de Barcelona (exclosa Barcelona Ciutat)
 • Empreses amb una trajectòria empresarial igual o superior als cinc anys.

Empreses amb voluntat d’invertir en el propi creixement.

Continguts programa

Fase 1 – Selecció d’empreses participants

Fase 2  – Pla de Creixement

L’objectiu d’aquesta fase és doble. En primer lloc, reflexionar amb experts o consultors sobre quins són els factors claus d’èxit per al creixement de l’empresa. En segon lloc, i sobre la base del diagnosi realitzat, es portarà a terme, amb el suport de consultors especialitzats, un pla de creixement operatiu per a cada empresa. En aquest sentit es preveuen les següents activitats:

 • Sessions col·lectives (10 hores):
  • Anàlisi Integral
  • Diferenciació Competitiva
 • Sessions individuals (19 hores): 
  • Diagnosi i Canvas actual
  • Diagnosi transformació digital
  • Sessió d’enfocament
  • Canvas de futur
  • Disseny del pla de creixement
  • Sessió d’orientació a l’acció

Fase 3 – Suport a l’acció

Finalment, es vol donar suport en l’execució de les claus per al creixement identificades en la fase 2. Es preveuen diferents activitats:

Assessorament individualitzat (20 hores): amb consultors i experts especialitzats per a acompanyar i donar suport en l’execució del pla de creixement elaborat en la fase 2.

Masterclasses i best practices (24 hores): amb experts sobre Lideratge, Innovació, Comercialització, Finançament, Internacionalitzaciói Transformació Digital.

– Casos de Best PracticesAportar l’experiència d’empresaris d’èxit que han solucionat alguns dels reptes més habituals en aquestes fases de creixement empresarial.

Les candidatures es podran presentar fins el 20/06/2020

Per a més informació del programa, podeu contactar directament amb Judit Garcia de Promodespí o en el correu: promocio@sjdespi.net  o en el telèfon 93 480 80 50

Enllaç d’interès : Accelera el creixement

Formació Empresarial

Les micro empreses i les pimes són els pilars de la generació d’ocupació a Sant Joan Despí. Per això us oferim formació per ampliar els vostres coneixements i afavorir el desenvolupament, el creixement i la consolidació empresarial.

La formació consisteix en una sèrie de sessions i tallers de curta durada sobre diversos aspectes de la gestió empresarial, com ara:

 • Màrqueting i comercialització
 • Economia, finances i fiscalitat
 • Innovació empresarial
 • Internacionalització
 • Networking i cooperació empresarial
 • Habilitats directives
 • Recursos humans
 • Responsabilitat social empresarial (RSE)

A qui s’adreça?

La formació s’adreça a professionals autònoms i autònomes, persones emprenedores, empreses de recent creació, personal directiu i responsables de les diverses àrees de gestió.

Com s’hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament. Podeu fer-ho per correu electrònic promocio@sjdespi.net, trucant al telèfon 934808050, a través de les inscripcions en línia o presencialment, al Servei de suport a les persones emprenedores i a les empreses del Centre de Promoció Econòmica.

On i quan s’imparteixen els cursos?

Generalment, els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

Cost dels cursos

Gratuït.

Més formació

Borsa de treball: Ofertants i demandants

Empresa, aquest es un espai destinat a poder ajudar-te a trobar el professional que millor s’adapti a la teva oferta laboral. Posem-nos en contacte!

La borsa de treball local de Sant Joan Despí, es gestiona a través del suport de l’aplicatiu Xaloc de la Diputació de Barcelona. Això ens permet treballar en xarxa amb una eina de gestió que es pot obrir als perfils professional de tota la província.

Professional, aquest es un espai per que puguis trobar les ofertes que més s’adaptin al teu perfil professional.

Ofertant

Introdueix la teva oferta laboral

Empresa, aquest es un espai destinat a poder ajudar-te a trobar el professional que millor s’adapti a la teva oferta laboral.

Posem-nos en contacte!

La borsa de treball local de Sant Joan Despí, es gestiona a través del suport de l’aplicatiu Xaloc de la Diputació de Barcelona. Això ens permet treballar en xarxa amb una eina de gestió que es pot obrir als perfils professional de tota la província.

Formulari

Informació, ajuts i finançament

AJUTS I FINANÇAMENT:

ACC1OAGÈNCIA DE SUPORT A L’EMPRESA CATALANA: És l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana. Està especialitzada en el foment de la innovació i la internacionalització empresarial i compta amb una xarxa de 34 oficines arreu del món.

PIMESTIC:  Pla d’actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, impulsat conjuntament per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i perACC1Ó, per promoure les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’empresa catalana.

CTDI: CENTRO PARA EL DESARROLLO TECNOLÓGICO INDUSTRIAL Una Entitat Pública Empresarial, depenent del Ministeri d’Economia i Competitivitat, que promou la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses espanyoles.

Ministeri d’Industria, Econòmia i TurismeAjuts per a la Industria i la PIME.

INFORMACIÓ:

Cambra de Comerç de Barcelona: Una institució que  garanteix la promoció de l’activitat econòmica empresarial i el desenvolupament sostenible del territori, oferint serveis de suport a la tasca empresarial i vetlla pels interessos de les empreses.

Àrea Metropolitana de Barcelona-Xarxa de cooperació internacional de la Comissió Europea.: Una base de dades que permet la recerca de possibles socis en una gran varietat de sectors a través de més de 600 entitats de promoció empresarial de tot Europa. Empreses que volen cooperar i que busquen accedir a nous mercats, adquirir o oferir una franquícia, transferir o adquirir tecnologia, comercialitzar productes i serveis o bé buscar proveïdors, agents o distribuïdors.

Ajuts i subvencions

Acull alumnat en pràctiques

Des de l’Ajuntament es promouen accions formatives amb diversos programes de formació realitzats pel departament de Promoció Econòmica, per afavorir la inserció laboral.

Aquesta acció s’adreça a les empreses del municipi i dels seus voltants. Les empreses interessades a rebre més informació poden enviar un correu electrònic a promocio@sjdespi.net o  trucar al 93 480 80 50.

Pràctiques amb alumnat de formació ocupacional
 1. Una eina eficaç i econòmica de selecció de personal. L’empresariat pot fer una selecció basada en els resultats obtinguts durant el període de pràctiques, valorant els coneixements i les habilitats del participant. 
 2. No representa cap cost econòmic per a l’empresa donat que, durant el període de practiques no s’estableix cap tipus de relació laboral entre les parts. 
 3. Les pràctiques de l’alumnat permet a les empreses cobrir adequadament les seves necessitats futures de professionals ben preparats i afavoreixen la seva competitivitat en el mercat. 

Per tal de formalitzar conveni de pràctiques amb alumnat dels cursos de formació ocupacional, consulti amb Promodespí, per telèfon 93 480 80 50 o correu electrònic promocio@sjdespi.net.

Pràctiques amb alumnat de cicles formatius

Si t’interessa acollir alumnat en pràctiques dels Cicles Formatius del Institut Francesc Ferrer i Guardia de Sant Joan Despí segueix el següent enllaç:

http://www.iesffg.cat/presentacio/oferta-educativa

Pràctiques amb alumnat de programes de qualifiació professional

A la ciutat tenim els següents Programes de Qualificació Professional Inicial:

 • Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.
 • Auxiliar en operacions de muntatges en instal·lacions electrotècniques en edificis.

 Si la teva empresa està interessada, et posarem en contacte amb el personal responsable. Envia’ns un mail a promocio@sjdespi.net o truca al telèfon 93 480 80 50

Projectes singulars adreçats a joves "Garantía juvenil"

Garantía Juvenil es una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball.

Aquest programa està dirigit a joves en recerca de feina que no es trobin en situació  d’estudiar o formar-seni treballant per compte  propi o aliena  i vulguin aconseguir la seva inserció plena al mercat laboral.

Si la teva empresa està interessada, et posarem en contacte amb el personal responsable. Envia’ns un mail a promocio@sjdespi.net o truca al telèfon 93 480 80 50

Fòrum Empresarial

Cada any es realitza una trobada empresarial en format Fòrum, iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, dins del departament de  Promoció Econòmica.

El Fòrum està obert a tots els empresaris i empresàries, emprenedors i directius i directives amb seu a Sant Joan Despí. Es un acte en el que els coneixements i l’experiència de cadascun, posats en comú, obren noves vies de solucions i vincles empresarials.

Dins del marc del Fòrum, es tracten temes de tendència i interès per als empresaris, per tal que l’acte sigui un punt d’aprenentatge i reflexió sobre els temes que es tractin.

Entre els objectius del Fòrum Empresarial trobem el següents punts:

 • Ser un punt de transmissió de tendències, novetats, aplicacions i experiències, projectada des de l’òptica i l’àmbit de les persones que l’integren.
 • Impulsar relacions entre els assistents i els seus grups d’interès. Fer de punt de unió per a generació de Networking efectiu.

Fòrum Empresarial 2018

En aquesta trobada empresarial 2018, vam parlar sobre  La Marca i la importància del branding per a construir-la. La Marca no es nomes un bé intangible degut a que l’èxit d’un negoci radica en la seva Reputació, basada en la confiança del client. Es aquí on la Marca adquirerix d’importancia vital.

Desenvolupament del Fòrum: 

 • Obertura de l’acte a càrrec de Cristian Rastrojo Lara, Regidor de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç, Consum i Mercats Municipals.
 • Conferència a càrrec de:
  • Natàlia Molgó, Brand Communications Manager i Digital Leader , amb més de 14 anys treballant en màrqueting , ha treballat a empreses com Privalia i Casa Batlló. 
  • Vanessa Robles, Professora del Màster de Comunicació Corporativa Integral de la Ramon Llull i Directora de l’empresa Brandward.
 • Lliurament de Diplomes de reconeixement a l’esperit emprenedor per part de l’Alcalde, Antoni Poveda.
 • Conclusions i cloenda del IX Fòrum Empresarial a càrrec de l’Alcalde .
 • Visita guidada a Can Negre – Aperitiu-Networking empresarial

Fòrum Empresarial 2019

En aquesta trobada empresarial 2019, vam reflexionar  sobre  l’enfocament des del punt de vista del lideratge i la gestió d’equips de la mà del Joan Riera.

Actualment estem immersos en una revolució tecnològica sense precedents. Una desena de tecnologies disruptives arriben a la vegada re alimentant-se entre elles i provocant un autèntic tsunami (intel·ligència artificial, Internet of things, robòtica avançada, blockchain…). En aquest entorn, tot va més ràpid del que creiem, en definitiva, hi haurà més canvis en els propers 10 anys que en els últims 100.

Es va analitzar cóm els millors, aprofiten les oportunitats mitjançant noves formes de lideratge i amb organitzacions més dinàmiques i flexibles.

El  Fòrum va tenir el següent desenvolupament:

 • Obertura de l’acte a càrrec de Judith Riera, Regidora de Promoció Econòmica.
 • Conferència a càrrec de Joan Riera, CEO d’Active Development, professor en emprenedoria d’ESADE i conferenciant.
 • Lliurament de Diplomes de reconeixement a l’esperit emprenedor per part de l’Alcalde, Antoni Poveda.
 • Conclusions i cloenda del X Fòrum Empresarial a càrrec de l’Alcalde .
 • Aperitiu-Networking empresarial