L’oferta de cicles formatius a Sant Joan Despí per al curs 2022-2023 creix. El proper curs escolar, l’Institut d’Educació Secundària Francesc Ferrer i Guàrdia ampliarà la seva oferta d’ensenyaments de formació professional amb la incorporació d’una nova família professional, la d’Administració i Gestió, i amb l’increment dels cicles de Sanitat. La reclamació de l’ampliació de l’oferta de places i de cicles de formació professional a Sant Joan Despí va ser una de les primeres accions de govern que va dur a terme l’alcaldessa Belén García després d’accedir a l’alcaldia.

L’octubre de 2021, després d’una visita a l’Institut Ferrer i Guàrdia, l’alcaldessa va demanar per carta al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, la millora de l’oferta de la formació professional, amb més places i nous cicles adaptats a la demanda. Aquest curs 2021-2022, donada la manca de places, més de 200 persones que van fer la preinscripció per cursar la formació professional al Ferrer i Guàrdia es van quedar sense plaça, més d’una trentena dels quals eren nois i noies de Sant Joan Despí.

Finalment, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l’Institut Ferrer i Guàrdia l’ampliació dels cicles formatius que s’imparteixen en aquest centre. D’aquesta forma, en la preinscripció per al curs 2022-2023 hi haurà una oferta més gran de cicles formatius que es podran cursar a la ciutat.

Actualment, a Sant Joan Despí s’ofereixen ensenyaments de formació professional de les famílies de Sanitat i de Comerç i màrqueting, a l’Institut Ferrer i Guàrdia. A partir del curs 2022-2023, aquest centre afegirà una nova família professional: la d’Administració i Gestió, amb un cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa -que començarà amb un grup-.

També hi haurà un increment de l’oferta en els cicles formatius de Sanitat. Fins ara, l’INS Ferrer i Guàrdia n’ofereix dos graus mitjans: el de cures auxiliars d’infermeria i el d’emergències sanitàries -amb dos grups cada un-. El proper curs escolar, incorporarà el cicle formatiu de grau superior de documentació i gestió sanitàries. D’aquesta manera, es donarà una continuïtat a l’alumnat que cursa cicles mitjans de Sanitat amb la posada en marxa d’un cicle superior. A més, s’obrirà un tercer grup al cicle mitjà d’emergències sanitàries.

A banda d’aquestes novetats, l’Institut Ferrer i Guàrdia mantindrà la seva oferta de cicles formatius de Comerç i màrqueting: el grau mitjà d’activitats comercials (amb dos grups); el grau superior de gestió de vendes i espais comercials (amb un grup); i el grau superior de comerç internacional (amb un grup). El centre també imparteix ensenyaments d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de Batxillerat.

Entradas Relacionadas
XII FÒRUM EMPRESARIAL DE SANT JOAN DESPI – 9 de novembre de 2022

Demà dia 9 de novembre, celebrarem la XII edició del Fòrum empresarial de Sant Joan Despí amb la conferència (Agenda Read more

XI EDICIÓ FÒRUM ANUAL DE COMERÇ 2021

Avui dia 29 de Novembre de 2021, de 14:00 h a 16:30 h al C.C Mercè Rodoreda - Sala Aloma. Read more

Work Experience

Des del dia 4 fins al 13 de maig s’obre la convocatòria per a la contractació d’una quarantena de joves durant l’estiu en dos programes ocupacionals Read more

WEBINAR | QUÈ ÉS CLAU PER TENIR UNA BONA AUTOESTIMA?

En aquest curs reflexionarem sobre què és l’autoestima, quin paper té aquesta en la manera com ens enfrontem als reptes Read more

Idiomas