L’oferta de cicles formatius a Sant Joan Despí per al curs 2022-2023 creix. El proper curs escolar, l’Institut d’Educació Secundària Francesc Ferrer i Guàrdia ampliarà la seva oferta d’ensenyaments de formació professional amb la incorporació d’una nova família professional, la d’Administració i Gestió, i amb l’increment dels cicles de Sanitat. La reclamació de l’ampliació de l’oferta de places i de cicles de formació professional a Sant Joan Despí va ser una de les primeres accions de govern que va dur a terme l’alcaldessa Belén García després d’accedir a l’alcaldia.

L’octubre de 2021, després d’una visita a l’Institut Ferrer i Guàrdia, l’alcaldessa va demanar per carta al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, la millora de l’oferta de la formació professional, amb més places i nous cicles adaptats a la demanda. Aquest curs 2021-2022, donada la manca de places, més de 200 persones que van fer la preinscripció per cursar la formació professional al Ferrer i Guàrdia es van quedar sense plaça, més d’una trentena dels quals eren nois i noies de Sant Joan Despí.

Finalment, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l’Institut Ferrer i Guàrdia l’ampliació dels cicles formatius que s’imparteixen en aquest centre. D’aquesta forma, en la preinscripció per al curs 2022-2023 hi haurà una oferta més gran de cicles formatius que es podran cursar a la ciutat.

Actualment, a Sant Joan Despí s’ofereixen ensenyaments de formació professional de les famílies de Sanitat i de Comerç i màrqueting, a l’Institut Ferrer i Guàrdia. A partir del curs 2022-2023, aquest centre afegirà una nova família professional: la d’Administració i Gestió, amb un cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa -que començarà amb un grup-.

També hi haurà un increment de l’oferta en els cicles formatius de Sanitat. Fins ara, l’INS Ferrer i Guàrdia n’ofereix dos graus mitjans: el de cures auxiliars d’infermeria i el d’emergències sanitàries -amb dos grups cada un-. El proper curs escolar, incorporarà el cicle formatiu de grau superior de documentació i gestió sanitàries. D’aquesta manera, es donarà una continuïtat a l’alumnat que cursa cicles mitjans de Sanitat amb la posada en marxa d’un cicle superior. A més, s’obrirà un tercer grup al cicle mitjà d’emergències sanitàries.

A banda d’aquestes novetats, l’Institut Ferrer i Guàrdia mantindrà la seva oferta de cicles formatius de Comerç i màrqueting: el grau mitjà d’activitats comercials (amb dos grups); el grau superior de gestió de vendes i espais comercials (amb un grup); i el grau superior de comerç internacional (amb un grup). El centre també imparteix ensenyaments d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de Batxillerat.

Entradas Relacionadas
XIII Fòrum Empresarial: La sostenibilitat: l’actual repte de la indústria.

Aquest 22 de novembre ha tingut lloc el XIII Fòrum Empresarial que duia per títol: La sostenibilitat: l’actual repte de Read more

Work Experience

Des del dia 4 fins al 13 de maig s’obre la convocatòria per a la contractació d’una quarantena de joves durant l’estiu en dos programes ocupacionals Read more

Trencar la bretxa digital

Un equip de gent jove recorre aquest estiu els carrers i places de Sant Joan Despí per ensenyar a la gent gran de la ciutat a utilitzar el telèfon Read more

TORNA EL FESTIVAL 48h OPEN HOUSE BCN A SANT JOAN DESPÍ.

, dots: true, dotsSpeed: 1200, rtl: false, }); });
Idiomas