L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha elaborat un estudi sobre la potencialitat fotovoltaica del polígon d’activitat econòmica Fontsanta. L’estudi estima que la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes de les empreses permetria generar part de l’energia que al llarg de l’any es consumeix al polígon i reduir l’emissió de més d’11.000 tones de CO2 cada any.

L’estudi s’ha presentat a les empreses de la ciutat en el marc del XIII Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí. Aquest any, el fòrum ha analitzat la sostenibilitat com un dels grans reptes de futur de les empreses. I una estratègia sostenible a les empreses passa, entre altres àmbits, per l’eficiència energètica.

En aquest sentit, seguint el seu compromís de suport al teixit empresarial de la ciutat, l’Ajuntament ha elaborat un estudi per analitzar quin és el potencial que tenen les cobertes de les empreses del polígon d’activitat econòmica per allotjar-hi plaques fotovoltaiques.

L’estudi ha estimat que la capacitat fotovoltaica global del polígon Fontsanta seria de 31 MWp, el que permetria generar anualment 43 GWh. Aquest nivell de generació d’energia permetria a les empreses fer autoconsum energètic i generar excedents que podrien ser aprofitats dins del mateix polígon per altres empreses.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques tindria un doble benefici: d’una banda, un benefici econòmic per a les empreses en forma de reducció de la factura energètica i, de l’altra, un benefici mediambiental ja que suposaria evitar l’emissió d’11.821 tones de CO2 anuals a l’atmosfera.

Aquest estudi s’emmarca en el Pla Sant Joan Despí pel Clima que preveu, entre altres objectius, la millora del compromís mediambiental del sector empresarial. Després d’aquesta diagnosi, l’Ajuntament continuarà treballant amb les empreses en el foment de les energies renovables, amb accions que es començaran a desenvolupar el proper any.

Durant la celebració del Fòrum Empresarial, l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha explicat que «l’Ajuntament serà al costat de les empreses en el camí per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, i en aquest sentit també les acompanyarem en el desplegament de les energies renovables».

Per la seva banda, el president de l’Associació Empresarial Fontsanta, Xavier Falcon, ha apuntat que «les empreses tenen molts reptes en la sostenibilitat i la instal·lació de plaques solars pot ser un avantatge competitiu».

A més de la presentació de l’estudi, el Fòrum Empresarial ha comptat amb una ponència de Maria Eugènia Bailach, membre de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya que ha parlat de sostenibilitat i empresa.

Finalment, durant l’acte també s’ha fet el reconeixement a persones emprenedores que han estat ateses des del servei d’emprenedoria de Promodespí en el seu procés d’alta i creació de l’empresa.

Entradas Relacionadas
XIII Fòrum Empresarial: La sostenibilitat: l’actual repte de la indústria.

Aquest 22 de novembre ha tingut lloc el XIII Fòrum Empresarial que duia per títol: La sostenibilitat: l’actual repte de Read more

Work Experience

Des del dia 4 fins al 13 de maig s’obre la convocatòria per a la contractació d’una quarantena de joves durant l’estiu en dos programes ocupacionals Read more

Work Experience

Des del dia 4 fins al 13 de maig s'obre la convocatòria per a la contractació d'una quarantena de joves durant l’estiu en dos Read more

Trencar la bretxa digital

Un equip de gent jove recorre aquest estiu els carrers i places de Sant Joan Despí per ensenyar a la gent gran de la ciutat a utilitzar el telèfon Read more

Idiomas