Sant Joan Despí es prepara per a una nova edició de Fira Despí, la número 22, que tindrà lloc el dissabte 7 doctubre. El barri de les Planes recupera la celebració de l’esdeveniment comercial més destacat de la ciutat després de tres anys sense poder organitzar-se a causa de la crisi sanitària del coronavirus i de les restriccions que va suposar la pandèmia.

De fet, les ganes de participar s’han notat en l’augment del nombre de comerços: un total de 66 respecte als 49 de l’edició del 2019. Aquest any, a més, l’eix comercial es prolonga des del carrer de Joan Maragall fins al carrer Extremadura.

En total, Fira Despí comptarà amb un centenar d’estands comercials, de fira d’artesania, de la mostra de vins, a més de l’estand de l’associació de comerciants Activadespí i dels dos estands institucionals que estaran dedicats al comerç sostenible  ia promocionar els serveis municipals que ofereix Promodespí, principalment els que estan enfocats al sector comercial. Així, la fira s’inaugurarà el 7 d’octubre a les 10 del matí, a la intersecció dels carrers Mare de Déu de la Mercè i Josep Maria Trias de Bes.

SJD viu el comerç sostenible

Un dels atractius de la fira serà un espai temàtic dedicat al comerç sostenible on es mostraran els principals projectes en què treballa l’Ajuntament de Sant Joan Despí en aquest àmbit, com ara els serveis de l’assessoria municipal –en marxa des d’aquest any– que facilita als establiments pautes per afavorir que els seus comerços siguin més ecològics. Actualment, 145 establiments de la ciutat tenen un certificat que els acredita com a comerços sostenibles. L’acció s’emmarca en el Pla d’emergència climàtica i la transició ecològica aprovat aquest mateix any.

A més, les persones visitants podran conèixer de prop l’àmplia oferta de serveis municipals que s’ofereix des de Promodespí, que té les instal·lacions al carrer John F. Kennedy.

Tot i que la majoria de serveis amb presència a la fira estaran relacionats amb el comerç (ajuts, suport a la digitalització dels comerços, etc.) també s’oferirà un altre tipus d’informació com ara accions formatives, accés al mercat laboral, etc.

Mostra de vins i Firatapa

Aquest any, Firatapa, que ofereix tapa i beguda a un preu de 3,50 euros, suma la participació d’11 bars i restaurants que conviden el visitant a reposar forces per continuar amb la jornada a la vegada que li permet participar en el concurs per escollir la millor tapa. El Mercat Municipal de les Planes també se suma a la iniciativa amb una carpa al carrer John F. Kennedy, on també s’ubicarà la Mostra de Vins, un altre dels espais més visitats.

Finalment, Fira Despí també serà un lloc ideal per implicar-hi les famílies amb actuacions i demostracions als escenaris que s’ubicaran a les places del Mercat i del Carme, a més de tallers, ludoteca i altres activitats infantils a tot l’eix comercial.

Com és tradicional, la desfilada de moda del comerç local posarà punt final a Fira Despí. A l’escenari de la plaça del Mercat desfilaran models d’una desena d’establiments que presentaran les propostes per a la temporada que ve en moda, calçat, complements, bosses, ulleres i perruqueria, entre altres.

CONSULTA EL PROGRAMA DE FIRA DESPÍ 2023

CONSULTA LES BASES DEL SORTEIG 2023

 

Entradas Relacionadas
XII FÒRUM EMPRESARIAL DE SANT JOAN DESPI – 9 de novembre de 2022

Demà dia 9 de novembre, celebrarem la XII edició del Fòrum empresarial de Sant Joan Despí amb la conferència (Agenda Read more

XI EDICIÓ FÒRUM ANUAL DE COMERÇ 2021

Avui dia 29 de Novembre de 2021, de 14:00 h a 16:30 h al C.C Mercè Rodoreda - Sala Aloma. Read more

Work Experience & Treballa a l’estiu 2023. DEL 15 AL 19 DE MAIG, INSCRIPCIONS OBERTES !

L'Ajuntament de Sant Joan Despí obre del 15 al 19 de maig les inscripcions per a la contractació d'una trentena de joves que treballaran durant l'estiu fent tasques Read more

WEBINAR | QUÈ ÉS CLAU PER TENIR UNA BONA AUTOESTIMA?

En aquest curs reflexionarem sobre què és l’autoestima, quin paper té aquesta en la manera com ens enfrontem als reptes Read more

Idiomas