El Departament d’Empresa i Treball obre una nova convocatòria del programa d’ajuts per al foment de l’autoocupació de joves, amb un import total destinat de 13 milions d’euros.

 

Els beneficiaris son persones entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) que vulguin posar en marxa un projecte professional. Es reserven 500.000 € del pressupost a persones joves amb domicili fiscal a micropobles (municipis de menys de 500 habitants).

 

L’import de l’ajut és de 15.120 € per persona sol·licitant.

 

El termini per sol·licitar l’ajut és del 18 de juliol a les 9h fins al 20 de setembre a les 15h telemàticament a través de canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

 

Requisits per obtenir l’ajut:
  • Tenir entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) a la data d’inici d’activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Estar donada d’alta al registre del programa de Garantia Juvenil en situació “inscrit beneficiari” el dia anterior a la data d’inici de la seva activitat com a persona treballadora autònoma.
  • Haver iniciat l’activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma, com a mínim, el dia abans de presentar la sol·licitud d’aquest ajut.
  • Mantenir i acreditar, amb informació fiscal i/o de facturació, la realització de l’activitat econòmica o professional per la qual s’ha sol·licitat l’ajut durant un mínim de 18 mesos de manera ininterrompuda.
  • Tenir i mantenir el domicili fiscal i, si s’escau, el centre de treball, a Catalunya al llarg dels 18 mesos.
  • Durant aquest temps, dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del negoci o que estigui relacionada directament amb l’activitat econòmica o professional desenvolupada.

Més informació al 012 o a través del correu electrònic treballautonom.treball@gencat.cat.

Entradas Relacionadas
VOLS FER CRÉIXER LA TEVA EMPRESA?

VOLS FER CRÉIXER LA TEVA EMPRESA? PROGRAMA BONIFICAT DE SUPORT PER A PIMES Si la vostra empresa té més de Read more

Subvencions públiques, destinades al finançament del «Programa de Suport a dones en els àmbits rural i urbà»

Bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques, destinades al finançament del "Programa de Suport a dones en els Read more

Subvencions per la contractació per part de les empreses o entitats que duguin a terme l’activitat a l’àrea metropolitana de Barcelona

L’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb el suport tècnic i econòmic del Programa metropolità de suport a les polítiques socials Read more

Subvencions per a la Restauració i Centres d’estètica i bellesa

El CCAM (Consorci Comerç Artesania i Moda) ha articulat una línia d'Ajuts adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors Read more

Idiomas