L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha celebrat la dotzena edició del Fòrum Empresarial, un espai de reflexió i debat amb el teixit empresarial local que aquest any ha tingut com a ponent Gonzalo Bernardos, professor titular d’Economia de la Universitat de Barcelona (UB), analista i consultor econòmic. Bernardos ha destacat que Sant Joan Despí compta amb una posició «fantàstica» per atraure inversions empresarials.

Sota el títol Agenda 2030: principals reptes de l’economica local, aquest any el Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí ha volgut reflexionar sobre les perspectives de l’economia local en l’actual context global.

En la seva ponència, el professor Gonzalo Bernardos ha fet un repàs a l’evolució de l’economia en els darrers 40 anys i ha explicat que, en els propers anys, es produirà la fi de la globalització comercial i una tornada de la indústria a Europa. «Els propers anys seran millors que els darrers, som en el lloc oportú, en el moment oportú, tenim gent ben formada i capacitat d’inversió».

Davant aquestes perspectives, Bernardos ha dit que «la posició de Sant Joan Despí és fantàstica, està al rovell de l’ou, al costat d’una gran autopista, d’un gran port, d’un gran aeroport, al costat de Barcelona, ho té tot per atraure inversions empresarials».

Segons el professor d’Economia de la UB, «és el moment que les ciutats metropolitanes donin un pas endavant per avançar cap a un model de generar riquesa i de generar indústria. Sé que l’Ajuntament de Sant Joan Despí és proactiu en aquest sentit», ha apuntat Bernardos.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha manifestat: «el model de ciutat que defensem és una ciutat que ha de tenir un nivell alt de benestar, d’equipaments i de serveis i, també, una ciutat que ha de tenir activitat econòmica». Belén García ha convidat el teixit empresarial local «a treballar plegats per aprofitar les oportunitats que tenim com a ciutat: la nostra situació estratègica, les nostres comunicacions, la nostra qualitat de vida són valors importants també a l’hora de generar activitat econòmica».

Durant la celebració del XII Fòrum Empresarial, l’Ajuntament ha entregat reconeixements a les persones emprenedores que aquest any 2022 han creat empreses amb l’ajuda del servei d’atenció i suport a l’emprenedoria de Promodespí.

Font: https://sjdespi.cat/bloc-informatiu/despinoticies/economia-ocupacio-i-consum/el-professor-deconomia-gonzalo-bernardos-destaca-que-sant-joan-despi-te-una-posicio-fantastica-atraure-inversions-empresarials

 

Entradas Relacionadas
XIII Fòrum Empresarial: La sostenibilitat: l’actual repte de la indústria.

Aquest 22 de novembre ha tingut lloc el XIII Fòrum Empresarial que duia per títol: La sostenibilitat: l’actual repte de Read more

Work Experience

Des del dia 4 fins al 13 de maig s’obre la convocatòria per a la contractació d’una quarantena de joves durant l’estiu en dos programes ocupacionals Read more

Trencar la bretxa digital

Un equip de gent jove recorre aquest estiu els carrers i places de Sant Joan Despí per ensenyar a la gent gran de la ciutat a utilitzar el telèfon Read more

TORNA EL FESTIVAL 48h OPEN HOUSE BCN A SANT JOAN DESPÍ.

, dots: true, dotsSpeed: 1200, rtl: false, }); });
Idiomas