EMPRESA

Promoció Econòmica de Sant Joan Despí

Informació, ajuts i finançament

Formació
Empresarial

Borsa de treball

Acull alumnat en pràctiques

Fòrum
empresarial

Empresa

El Departament de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, ofereix un ampli catàleg de serveis a l’empresa amb l’objectiu de donar suport al creixement econòmic de la ciutat i afavorir el seu desenvolupament.

Per tal d’aconseguir-ho, s’oferten a les empreses serveis d’intermediació laboral entre oferta i demanda d’ocupació a través de la Borsa de Treball Local, serveis de formació, informació i assessorament empresarial, lloguer d’espais per a formació a mida de l’empresa o desenvolupament de processos de selecció de personal, entre d’altres.

Els objectius dels serveis a l’empresa, així com els projectes de desenvolupament local, es treballen de manera concertada amb l’APIPF (Associació de Propietaris i Industrials del Polígon Fontsanta) i amb el conjunt d’empreses ubicades a la ciutat, a través del Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí, que es celebra de manera bianual i té com a objectiu consolidar-se com un espai de debat i intercanvi entre el sector públic i el sector privat a la ciutat.

Amb el suport de:

Formació Empresarial

Les micro empreses i les pimes són els pilars de la generació d’ocupació a Sant Joan Despí. Per això us oferim formació per ampliar els vostres coneixements i afavorir el desenvolupament, el creixement i la consolidació empresarial.

La formació consisteix en una sèrie de sessions i tallers de curta durada sobre diversos aspectes de la gestió empresarial, com ara:

 • Màrqueting i comercialització
 • Economia, finances i fiscalitat
 • Innovació empresarial
 • Internacionalització
 • Networking i cooperació empresarial
 • Habilitats directives
 • Recursos humans
 • Responsabilitat social empresarial (RSE)

A qui s’adreça?

La formació s’adreça a professionals autònoms i autònomes, persones emprenedores, empreses de recent creació, personal directiu i responsables de les diverses àrees de gestió.

Com s’hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament. Podeu fer-ho per correu electrònic promocio@sjdespi.net, trucant al telèfon 934808050, a través de les inscripcions en línia o presencialment, al Servei de suport a les persones emprenedores i a les empreses del Centre de Promoció Econòmica.

On i quan s’imparteixen els cursos?

Generalment, els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

Cost dels cursos

Gratuït.

CURSOS DE FORMACIÓ

Més informació

TTT 3 SANTS: TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA A  SANT JOAN DESPÍ, SANT FELIU DE LLOBREGAT I SANT JUST DESVERN

El programa “Treball, Talent i Tecnologia”  subvencionat per la Diputació de Barcelona vol promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

Aquest projecte representa un pas més per a poder arribar a uns objectius i accions comuns per part dels 3 municipis que impulsem el projecte: Sant Joan Despí,  Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern, iniciant una col·laboració supramunicipal que aplega diferents línies de treball tant en l’àmbit empresarial com ocupacional i de talent humà.

 

CADENA DE VALOR DE LA SALUT.

S’ha determinat treballar, previ diagnòstic, la cadena de valor de la «LA SALUT I LA SEVA INDÚSTRIA AUXILIAR», la qual aplega un bon nombre d’empreses de diferent tipologia i sectors com ara: indústries farmacèutiques i laboratoris, fabricants d’aparells d’electrònica i estètica, mobiliari auxiliar de prevenció de la COVID-19 i serveis de sanitat digital relacionats amb la salut (front office).

El projecte permetrà millorar l’ocupabilitat de col·lectius en cerca de feina així com de les persones treballadores, afavorint la digitalització de les empreses de la cadena de valor, desenvolupant una estratègia integral pel territori.

 

OBJECTIU GENERAL:

El programa TTT té com a missió promoure el Treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la Tecnologia. Fomentar l’impuls de la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

LINIES DE TREBALL:

El programa s’articula en 4 línies de treball:

 

 1. Anàlisi i diagnosi de la situació actual, per detectar les necessitats de les persones i empreses i poder definir les actuacions locals en consonància amb la realitat del territori.
 2. Aliances estratègiques per al desenvolupament del pla integral, per fer partícip el teixit socioeconòmic en les accions a realitzar.
 3. Desenvolupament competencial de les persones, desplegant accions formatives per disminuir la bretxa tecnològica i l’acompanyament per a facilitar la inserció laboral en llocs de treball de qualitat.
 4. Impuls de la capacitat productiva i transformació del teixit empresarial. Digitalització del teixit empresarial amb el propòsit d’impulsar la competitivitat del model productiu.

  A qui s’adreça?

  PERSONES

  Poden ser beneficiàries del programa, totes les persones de 16 a 64 anys, amb un nivell mínim d’estudis d’ESO o equivalent que es trobin en les següents circumstàncies:

  • En situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació al SOC.
  • En actiu i que volen canviar d’ocupació i/o millorar la seva ocupabilitat inscrites al SOC com a demandants de millora de l’ocupació.
  • En situació d’ocupació en llocs de treball que estan en procés de desaparició i/o transformació, o bé en àmbits d’activitat econòmica altament afectats per la Covid-19.
  • En situació d’inactivitat, prioritzant les dones i els joves.

  EMPRESES

  Poden ser beneficiàries del programa les empreses  dels 3 municipis, potencialment generadores d’ocupació de qualitat, i que preferentment pertanyin a una cadena de valor de la salut i es trobin en les següents circumstàncies:

  • En procés de digitalització amb necessitat de perfils amb capacitat d’utilitzar tecnologia per fer tasques realitzades tradicionalment que es començaran a fer interactuant amb màquines i sistemes.
  • Ja digitalitzades amb necessitats de nous perfils professionals especialitzats.

  Formació en Competències digitals general Nivell 1:

  Total hores: 25 hores formació presencial

  Horari: 9:20h – 13:30h

  Data: 26 i 28 d’abril i 3, 4, 5 i 10 de maig

  Formació en Competències digitals general Nivell 2:

  Total hores: 25 hores formació presencial

  Horari: 9:20h – 13:30h

  Data: 11, 12, 17, 18, 19 i 24 de maig

  Contacte

  Per a més informació contactar amb Anna Segarra, tècnica del programa, trucant al 934808050 o per correu electrònic asegarraf@sjdespi.net

   

  Borsa de treball: Ofertants i demandants

  Empresa, aquest es un espai destinat a poder ajudar-te a trobar el professional que millor s’adapti a la teva oferta laboral. Posem-nos en contacte!

  La borsa de treball local de Sant Joan Despí, es gestiona a través del suport de l’aplicatiu Xaloc de la Diputació de Barcelona. Això ens permet treballar en xarxa amb una eina de gestió que es pot obrir als perfils professional de tota la província.

  Professional, aquest es un espai per que puguis trobar les ofertes que més s’adaptin al teu perfil professional.

  Ofertant

  Introdueix la teva oferta laboral

  Empresa, aquest es un espai destinat a poder ajudar-te a trobar el professional que millor s’adapti a la teva oferta laboral.

  Posem-nos en contacte!

  La borsa de treball local de Sant Joan Despí, es gestiona a través del suport de l’aplicatiu Xaloc de la Diputació de Barcelona. Això ens permet treballar en xarxa amb una eina de gestió que es pot obrir als perfils professional de tota la província.

  Formulari

  Informació, ajuts i finançament

  AJUTS I FINANÇAMENT:

  Per ACCIÓ: Agència per la Competitivitat de l’Empresa.

  ACCIÓ compta amb 40 oficines arreu del món que us faciliten la implantació comercial i productiva en els mercats exteriors. Posant a disposició el coneixement, l’experiència i les estructures de què disposen arreu del món, així com nous instruments ideats per assolir aquest objectiu.

  ACCIÓ: Cercador d’ajuts i serveis per l’empresa de Catalunya.

  ACCIÓ: Oficina Next Generation EU.

  ACCIÓ posa al teu abast l’Oficina Next Generation EU, un servei que té per objectiu identificar i donar a conèixer les diferents convocatòries empresarials dels fons europeus Next Generation i fomentar la participació d’empreses catalanes en projectes estratègics.

  Després de la pandèmia, la Unió Europea vol reactivar l’economia amb projectes que activin el continent i que tinguin un alt component de transformació digital i de compromís ambiental a través d’uns ajuts excepcionals.

  L’Oficina Next Generation EU et permetrà identificar les noves convocatòries dels fons i rebre orientació i assessorament per millorar la teva estratègia d’accés a les subvencions Next Generation.

  ACELERA PYME : KIT DIGITAL

  PLA MOVES III a Catalunya: Incentius a la mobilitat eficient i sostenible. 

  CDTI: CENTRO PARA EL DESARROLLO TECNOLÓGICO INDUSTRIAL Una Entitat Pública Empresarial, depenent del Ministeri d’Economia i Competitivitat, que promou la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses espanyoles.

  Ministeri d’Industria, Econòmia i TurismeAjuts per a la Industria i la PIME.

  INFORMACIÓ:

  Cambra de Comerç de Barcelona: Una institució que  garanteix la promoció de l’activitat econòmica empresarial i el desenvolupament sostenible del territori, oferint serveis de suport a la tasca empresarial i vetlla pels interessos de les empreses.

  Àrea Metropolitana de Barcelona-Xarxa de cooperació internacional de la Comissió Europea.: Una base de dades que permet la recerca de possibles socis en una gran varietat de sectors a través de més de 600 entitats de promoció empresarial de tot Europa. Empreses que volen cooperar i que busquen accedir a nous mercats, adquirir o oferir una franquícia, transferir o adquirir tecnologia, comercialitzar productes i serveis o bé buscar proveïdors, agents o distribuïdors.

  Acull alumnat en pràctiques

  Des de l’Ajuntament es promouen accions formatives amb diversos programes de formació realitzats pel departament de Promoció Econòmica, per afavorir la inserció laboral.

  Aquesta acció s’adreça a les empreses del municipi i dels seus voltants. Les empreses interessades a rebre més informació poden enviar un correu electrònic a promocio@sjdespi.net o  trucar al 93 480 80 50.

  Pràctiques amb alumnat de formació ocupacional
  1. Una eina eficaç i econòmica de selecció de personal. L’empresariat pot fer una selecció basada en els resultats obtinguts durant el període de pràctiques, valorant els coneixements i les habilitats del participant. 
  2. No representa cap cost econòmic per a l’empresa donat que, durant el període de practiques no s’estableix cap tipus de relació laboral entre les parts. 
  3. Les pràctiques de l’alumnat permet a les empreses cobrir adequadament les seves necessitats futures de professionals ben preparats i afavoreixen la seva competitivitat en el mercat. 

  Per tal de formalitzar conveni de pràctiques amb alumnat dels cursos de formació ocupacional, consulti amb Promodespí, per telèfon 93 480 80 50 o correu electrònic promocio@sjdespi.net.

  Pràctiques amb alumnat de cicles formatius

  Si t’interessa acollir alumnat en pràctiques dels Cicles Formatius del Institut Francesc Ferrer i Guardia de Sant Joan Despí segueix el següent enllaç:

  http://www.iesffg.cat/presentacio/oferta-educativa

  Pràctiques amb alumnat de programes de qualifiació professional

  A la ciutat tenim els següents Programes de Qualificació Professional Inicial:

  • Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.
  • Auxiliar en operacions de muntatges en instal·lacions electrotècniques en edificis.

   Si la teva empresa està interessada, et posarem en contacte amb el personal responsable. Envia’ns un mail a promocio@sjdespi.net o truca al telèfon 93 480 80 50

  Projectes singulars adreçats a joves "Garantía juvenil"

  Garantía Juvenil es una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball.

  Aquest programa està dirigit a joves en recerca de feina que no es trobin en situació  d’estudiar o formar-seni treballant per compte  propi o aliena  i vulguin aconseguir la seva inserció plena al mercat laboral.

  Si la teva empresa està interessada, et posarem en contacte amb el personal responsable. Envia’ns un mail a promocio@sjdespi.net o truca al telèfon 93 480 80 50

  Fòrum Empresarial

  Cada any es realitza una trobada empresarial en format Fòrum, iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, dins del departament de  Promoció Econòmica.

  El Fòrum està obert a tots els empresaris i empresàries, emprenedors i directius i directives amb seu a Sant Joan Despí. Es un acte en el que els coneixements i l’experiència de cadascun, posats en comú, obren noves vies de solucions i vincles empresarials.

  Dins del marc del Fòrum, es tracten temes de tendència i interès per als empresaris, per tal que l’acte sigui un punt d’aprenentatge i reflexió sobre els temes que es tractin.

  Entre els objectius del Fòrum Empresarial trobem el següents punts:

  • Ser un punt de transmissió de tendències, novetats, aplicacions i experiències, projectada des de l’òptica i l’àmbit de les persones que l’integren.
  • Impulsar relacions entre els assistents i els seus grups d’interès. Fer de punt de unió per a generació de Networking efectiu.

  Fòrum Empresarial i Comercial 2020

  El passat 25 de novembre, va tenir lloc el 11è Fòrum Empresarial i Comercial 2020 en format virtual. Amb la benvinguda de l’Alcalde, Antoni Poveda, es va donar el tret d’inici de la trobada, que va gaudir de la ponència de Martín Vivancos, de l’escola de negocis EADA.

  Martín Vivancos va realitzar la ponència «Construyendo hoy el futuro: de la empresa retrovisor a la empresa flexiteriana». Una sessió que més enllà de la reflexió, convida a l’acció per adaptar-se als nous temps i  a la innovació per crear noves circumstàncies.

  Per concloure l’acte, la Regidora de Comerç Francesca Estradè i la Regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Judith Riera, es van dirigir als assistents a l’acte, una seixantena d’empreses i comerç de la ciutat, fent resum de les accions realitzades aquest any 2020 i encoratjant-los per seguir treballant en cohesió en el futur.

  Fòrum Empresarial 2019

  En aquesta trobada empresarial 2019, vam reflexionar  sobre  l’enfocament des del punt de vista del lideratge i la gestió d’equips de la mà del Joan Riera.

  Actualment estem immersos en una revolució tecnològica sense precedents. Una desena de tecnologies disruptives arriben a la vegada re alimentant-se entre elles i provocant un autèntic tsunami (intel·ligència artificial, Internet of things, robòtica avançada, blockchain…). En aquest entorn, tot va més ràpid del que creiem, en definitiva, hi haurà més canvis en els propers 10 anys que en els últims 100.

  Es va analitzar cóm els millors, aprofiten les oportunitats mitjançant noves formes de lideratge i amb organitzacions més dinàmiques i flexibles.

  El  Fòrum va tenir el següent desenvolupament:

  • Obertura de l’acte a càrrec de Judith Riera, Regidora de Promoció Econòmica.
  • Conferència a càrrec de Joan Riera, CEO d’Active Development, professor en emprenedoria d’ESADE i conferenciant.
  • Lliurament de Diplomes de reconeixement a l’esperit emprenedor per part de l’Alcalde, Antoni Poveda.
  • Conclusions i cloenda del X Fòrum Empresarial a càrrec de l’Alcalde .
  • Aperitiu-Networking empresarial

  Idiomas